Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NA un LRA Rīgas domes deputāti prasīs Staķa skaidrojumu par lēmumu izkārt LGBTQ karogu pie domes ēkas

Nacionālās apvienības (NA) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Rīgas domes frakcijas deputāti prasīs domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (PP) skaidrojumu par vienpersonisku lēmumu izkārt LGBTQ kopienas karogu pie domes ēkas, aģentūru LETA informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA).

Viņš informēja, ka rīt, 6.jūnijā, plkst.11 notiks Rīgas domes koalīcijas sanāksme, kurā tiks prasīts Staķa skaidrojums par LGBTQ kopienas karoga izkāršanu pagājušās piektdienas vakarā pie domes ēkas. "Stāsts jau nav par karogu, bet gan vienpersonīgu lēmumu pieņemšanu," pauda Ratnieks. Pēc skaidrojuma uzklausīšanas NA un LRA izvērtēs koalīcijas partneru attieksmi un lems par turpmāko rīcību, klāstīja Ratnieks.

Rīgas praida pasākumi ir beigušies un LGBTQ kopienas karogs no domes ēkas ir noņemts.

NA/LRA frakcijas deputāti pārmet, ka Rīgas mērs Staķis rīkojies "patvaļīgi un nedemokrātiski, uzspiežo­t savu gribu vairākumam bez diskusijām Rīgas domes koalīcijā vai frakciju padomē".

Staķis uzsvēra, ka LGBTQ karoga izkāršana pie Rīgas domes ēkas ir viņa rīkojums, solidarizējoties ar Latvijas pilsoņiem, kuri sestdien devās praida gājienā, lai iestātos par cilvēktiesībām, pret vardarbību un diskrimināciju.

"Rīga ir Eiropas Savienības valsts Latvijas galvaspilsēta, un, gluži tāpat kā citās Eiropas pilsētās, pie rātsnama pirms praida gājiena izkārts šis karogs. Viļņā pat nesen pilsētas dome izgaismota varavīksnes krāsās. Mums prieks būt vienotiem ar mūsu sabiedrotajiem - Eiropas Savienības valstu, ASV un Kanādas vēstniecībām Latvijā," pauda Staķis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas