Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Naktī izved 6500 kubikmetru sniega; pilsētā "smaga situācija" ar autostāvvietām

Pagājušajā naktī Rīgā no sabiedriskā transporta pieturvietām, ielu malām, tiltiem un gājēju tuneļiem izvesti vairāk kā 6500 kubikmetru sniega. Kopumā darbu veikšanā bija iesaistītas 105 tehnikas vienības. Ielu tīrīšana turpinās joprojām, informē Rīgas dome. Rīgas pilsētas brauktuvju kopējā platība ir 10 miljoni kvadrātmetru, apjoms ir ļoti liels, šorīt LNT sacīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods.

Maģistrālās ielas un tilti šorīt Rīgā ir caurbraucami un vietām uz brauktuvēm jau ir atklāts asfaltbetona segums bez sniega, jo samitrinātā sāls maisījums pie patreizējās gaisa temperatūras uz sniegu un ledu iedarbojas ātrāk. Tomēr apgrūtināti braukšanas apstākļi ir daudzviet rajona nozīmes ielās.

E.Strods šorīt atturējās nosaukt, cik daudz sniega jau tagad ir izvests no pilsētas, jo “runa nav par skaitļiem, bet par satiksmi”. Viņš skaidroja, ka visu sniegu no pilsētas tāpat izvest neizdošoties, galvenais esot nodrošināt raitu satiksmi. "Jebkurā gadījumā, ziema ir ziema. Nebūs tā, ka viss sniegs tiks izvests un plauks kokiem lapas, vai kas tamlīdzīgs," sacīja E.Strods.

Šobrīd pilsētā ir smaga situācija ar autostāvvietām. E.Strods autovadītājiem ieteica  sekot līdzi brīvajam attālumam starp kupenu un automašīnu, jo gadījumā, ja tiks traucēta sabiedriskā transporta satiksme, auto tiks evakuēts. RD saņēmusi sūdzības no Rīgas satiksmes, ka ielas malās atstātie auto traucē sabiedriskā transporta kustībai.

Sniegs Rīgā tiek izvests uz četrām vietām – Kleistu ielā, Maskavas ielā, Rēznas ielā pie dzelzceļa, kā arī Platā ielā. Uz iedzīvotāju bažām par sniega kušanu pavasarī un iespējamiem plūdiem, E.Strods atbildēja, ka kušana varot būt gan lēna un pakāpēniska, un mēs varētu par nepamanīt kā tas pazudīs. Tas būšot atkarīgs no laika apstākļiem.

Jau vēstīts, ka naktī uz otrdienu Rīgu pārsteidza stihija – sniega segas biezums sasniedza pusmetru. Rīgas dome vakar paziņoja, ka trīs nakšu laikā izvedīs sniegu. Ielas malās sastumtais sniegs ir krietni samazinājis brauktuves platumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas