Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

No aprīļa vidus līdz jūnija beigām Rīgā aizliegts cirst kokus

No 15.aprīļa līdz 30.jūnijam Rīgas pilsētas teritorijā aizliegts cirst augošus kokus. Šāds ierobežojums noteikts, lai saudzētu Rīgas pilsētas teritorijā esošos apstādījumus to veģetācijas perioda sākumposmā - plaukšanas laikā, kā arī aizsargātu tajos ligzdojošos putnus, portālu Diena.lv informēja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ieva Luste.

Ja koka ciršanu iecerēts veikt gada pirmajā pusē, būvvalde aicina iesniegt nepieciešamos dokumentus līdz 21.martam, tādējādi saņemot ciršanas atļauju pirms aizlieguma perioda sākšanās. Arī pēc 21.marta saņemtie iesniegumi tiks izskatīti Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdē un izsniegtas koku ciršanas atļaujas, taču ciršanas darbus varēs uzsākt tikai no 1.jūlija.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2012.gada 2.maija noteikumiem Nr.309 "Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" koku ciršana laika posmā no 15.aprīļa līdz 30.jūnijam ir aizliegta pilsētu un ciemu teritorijās.

Koku ciršana šajā periodā atļauta vienīgi gadījumos, kad pašvaldība koka ciršanu atzinusi par neatliekamu; paredzēts cirst augļu kokus; kokus ar celma caurmēru, kas ir mazāks par 20 centimetriem; kokus ārpus pilsētām teritorijās, kur saskaņā ar normatīvajiem aktiem par aizsargjoslām, meliorāciju, autoceļiem un dzelzceļiem koku audzēšana ir aizliegta, kā arī Aizsargjoslu likuma 61.pantā minētos kokus.

Koku ciršanas ierobežojumi ir attiecināmi arī uz būvatļaujām, kas vienlaicīgi ir koku ciršanas atļaujas.

Gadījumos, kad netiek ievērotas noteikumu prasības, Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija lemj par patvaļīgu koku ciršanu, nosakot zaudējumu atlīdzības apmēru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas