Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

No nākamā gada būs izmaiņas "Rīgas satiksmes" sabiedriskā transporta maršrutos

No 2011.gada 1.janvāra tiks veiktas izmaiņas Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) sabiedriskā transporta maršrutos, kustību sarakstos, kā arī pieturvietu nosaukumos, pavēstīja RS preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš uzsvēra, ka sabiedriskā transporta kopējais reisu skaits netiks samazināts, izmaiņas veiktas, lai sinhronizētu transportlīdzekļu atiešanas un pienākšanas laikus pieturvietās un padarītu pasažieru pārvietošanos sabiedriskajā transportā ērtāku.

Zaķis teica, ka īpaša uzmanība jāpievērš trolejbusu pasažieriem, jo izmaiņas tiks veiktas visu trolejbusu maršrutu darbdienu un brīvdienu kustības sarakstos, izmaiņas veiktas arī autobusu kustības sarakstos, savukārt tramvaji nākamgad kursēs tāpat, kā līdz šim.

Izmaiņas paredzētas 1., 2., 3., 5., 11., 13., 14., 21., 24., 33., 37., 40. un 41.autobusu maršruta darbdienu un brīvdienu kustības sarakstos, savukārt 36.autobusu maršrutā tiks veiktas izmaiņas brīvdienu kustības sarakstā vienam atiešanas laikam. Lielākās izmaiņas skars 2. un 24.autobusu maršrutu kustības sarakstus - tie tiks koriģēti atbilstoši pasažieru plūsmai un plānoti tā, lai nebūtu situācijas, ka abi pieminētie maršruti pieturvietā ierodas vienlaicīgi, jo abi šie maršruti gandrīz pilna maršruta garumā dublē viens otru.

Zaķis sacīja, ka, ņemot vērā pasažieru priekšlikumus, no 2011.gada 1.janvāra tiks pagarināti divi autobusu maršruti - 19.autobusu maršruts Jugla3-Bukulti-Sarkandaugava un 29.autobusu maršruts Jugla 3-Vecmīlgrāvis līdz Mežciemā esošajam galapunktam. Abu maršrutu autobusi gan no Sarkandaugavas, gan no Vecmīlgrāvja pa maršrutu brauks līdz Juglas galapunktam, neiebraucot tajā, tālāk nogriezīsies uz Juglas ielu, tālāk pa Juglas ielu, Malienas ielu, Hipokrāta ielu līdz Mežciema galapunktam un atpakaļ. RS informē, ka atbilstoši izmaiņām maršrutu garumā tiks veiktas izmaiņas arī abu maršrutu kustības sarakstos.

No 1.janvāra 43.maršruta autobusi, kuri no galapunkta Abrenes iela atiet plkst.7.50 un plkst.8.30, iebrauks Piņķos un tālāk brauks līdz galapunktam Skultē.

Atsevišķas izmaiņas no 2011.gada 1.janvāra skars arī pieturvietas. 4. un 4.z autobusu maršrutā pieturvieta 7.līnija gan virzienā uz pilsētas centru, gan virzienā uz Piņķiem tiks pārdēvēta par pieturvietu Imantas 7.līnija. 28.autobusu maršrutā abos braukšanas virzienos tiks ieviesta jauna pieturvieta Krievupes iela, savukārt 11. un 33.autobusu maršrutā ārpilsētas virzienā tiks ieviesta jauna pieturvieta Vītolu iela.

Plašāka informācija pieejama RS interneta mājaslapā "www.rigassatiksme.lv" vai arī zvanot pa RS bezmaksas informatīvo tālruni 80001919.

RS kopumā ir 82 maršruti ar 1862 pieturvietām, tostarp 53 autobusu maršruti un 1253 autobusu pieturvietas, 20 trolejbusu maršruti un 366 trolejbusu pieturvietas, kā arī deviņi tramvaju maršruti ar 243 pieturvietām.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas