Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Obeliska demontāžas laikā aizturētas četras personas par nepakļaušanos policijai

Situācija Uzvaras parkā padomju armijai veltītā obeliska demontāžas laikā bija vērtējama kā mierīga un bez būtiskiem starpgadījumiem, tomēr četras personas tika aizturētas par nepakļaušanos policijas darbinieku prasībām, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

No aizturētajām divas personas publiski pauda Krieviju un tās agresiju slavinošus saukļus. Sākti administratīvā pārkāpuma procesi, kuros tiks vērtēti šo personu iespējamie pārkāpumi.

Tāpat par nepakļaušanos policijas prasībām aizturēta kāda sieviete, kura bija mēģinājusi kāpt pāri Uzvaras parku norobežojošajai sētai. Likumsargi viņu pamanīja, lika pārtraukt pārkāpumu, bet sieviete to nedarīja. Personai jau piemērots 100 eiro sods. Visi pārkāpumi ir savstarpēji nesaistīti.

Pēdējo dienu laikā sākti 27 administratīvā pārkāpuma procesi un trīs resoriskās pārbaudes par dronu pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem. Kopumā šajās dienās pārkāpumus veikuši 20 dronu pilotētāji.

Policija ar partnerdienestiem situāciju gan šodien, gan iepriekšējās dienās Uzvaras parka teritorijā kontrolē un kopumā vērtē kā mierīgu ar atsevišķiem incidentiem, kuri ātri tika novērsti, nepieļaujot to tālāku attīstību, teikts policijas paziņojumā.

Turpinoties atlikušajam drupu demontāžas procesam, arī turpmāk Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju un partnerdienestiem turpinās uzraudzīt sabiedrisko kārtību un drošību un "ir augstā gatavībā reaģēt uz jebkuru situāciju".

Jau ziņots, ka šodien pēcpusdienā Pārdaugavā, Uzvaras parkā, tika nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku, kura virsotni rotā zvaigznes.

Obelisks tika nogāzts pēc aptuveni septiņas stundas ilga darba, krītot izraisot skaļu blīkšķi un augstas ūdens šļakatas no blakus esošā baseina. Sanākušie vērotāji padomju armijai veltītā obeliska krišanu sagaidīja ar ovācijām.

Kā liecina informācija tīmekļvietnē "rigaspieminekli.lv", "Piemineklis Padomju karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem" Uzvaras parkā tika uzstādīts 1985.gadā. Tas ir alegorisks memoriāls ansamblis, kura centrā atrodas 79 metrus augsts obelisks, ko veido piecu dažāda augstuma skaldnes, kuras vainago piecstaru zvaigznes. Tas simbolizē piecus kara gadus un uzvaras salūtu.

Vairāku gadu garumā pie pieminekļa 9.maijā pulcējās tūkstošiem cilvēku - bijušajās Padomju Savienības teritorijās pēc atsevišķām iniciatīvām tika organizētas svinības Sarkanās armijas uzvarai pār pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā. Arī Latvijā joprojām daļa Latvijas sabiedrības piekopj tradīciju atzīmēt tā dēvētos Uzvaras svētkus, tomēr jau izsenis šis datums Austrumeiropā tiek identificēts ar Baltijas valstu okupāciju un aneksiju PSRS sastāvā.

Jautājums par to, vai Latvijā ir vieta padomju armijai veltītajam piemineklim Uzvaras parkā, īpaši aktualizējās līdz ar Krievijas sākto karu pret Ukrainu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas