Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Opozīcija vēlas gāzt no amata Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāju Baraņņiku

Rīgas domes opozīcijas deputāti rosina Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdes darba kārtībā otrdien, 14.februārī, iekļaut jautājumu par komitejas priekšsēdētāja Vadima Baraņņika (SC) atbrīvošanu no pienākumu pildīšanas.

Iesniegumu parakstījuši domnieki Juris Viņķelis (V), Ēriks Škapars (V), Jānis Vēbers (V), Tālis Veismanis (V) un Aigars Pētersons (V), kā arī Jānis Mārtiņš Skuja (Demokrātiskie patrioti).

Frakciju bloka "Vienotība" deputāti pieprasa skaidrojumu par ārkārtas situāciju Dienvidu tilta kompleksā šā gada 4.februārī - domnieki uzskata, ka nevar atstāt bez uzmanības Satiksmes departamenta atbildīgo dienestu bezdarbību, laicīgi nenovēršot izveidojušos apledojumu uz tilta, tādēļ rosinājuši par šo jautājumu diskutēt, to izskatīt un atrisināt Satiksmes un transporta lietu komitejā.

Deputāti ir neizpratnē par Baraņņika rīcību, uzdodot uz tiltiem izvietot ātruma ierobežojuma zīmes. "Diemžēl komitejas vadītājs nevēlas risināt problēmu, lai nodrošinātu drošu braukšanu uz Rīgas tiltiem, viņš noņem jebkādu atbildību no sevis, tagad par netīrītiem un slideniem tiltiem atbildību uzņemsies ikviens autovadītājs personīgi," uzskata opozicionāri.

Opozīcijas deputāti ir pieprasījuši Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītāja Baraņņika demisiju, jo uzskata, ka izdotais rīkojums izvietot ātrumu ierobežojošas zīmes ir "atrādīšanās" sabiedrībā, imitējot darbību, turklāt Baraņņikam nemaz neesot tiesību izdot rīkojumus.

Deputāti uzsvēra, ka zīmju izvietošana ir īstermiņa risinājums, taču Baraņņikam neesot ilgtermiņa stratēģijas un nākotnes redzējuma satiksmes infrastruktūras sakārtošanai Rīgas pilsētā.

Jau ziņots, ka slidenu ceļu dēļ 4.februārī pusotras stundas laikā uz Dienvidu tilta notika 25 avārijas.

Par situāciju uz tiltiem otrdien komitejas sēdē paskaidrojumu sniegs Satiksmes departamenta Transporta būvju uzturēšanas pārvaldes priekšnieks Andris Binde.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas