Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Palielināsies Rīgas ūdens tarifi

Rīgas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulators apstiprinājis Rīgas ūdens (RŪ) jauno ūdens un kanalizācijas pakalpojumu tarifu, kas no 1.oktobra pieaugs par 28,6% un būs 72 santīmi par kubikmetru.

RŪ tarifu paaugstināšanu pamato ar to, ka par 2,4 miljoniem latu palielinājušās darbinieku algas un sociālās apdrošināšanas iemaksas, par 1,92 miljoniem latu augušas materiālu un remonta darbu izmaksas, sadārdzinājušies energoresursi, kā arī pieaudzis nekustamā īpašuma nodoklis. Pārrunās ar regulatoru RŪ uzņēmās uzlabot piegādātā ūdens uzskaiti, pārskatīt realizētā ūdens apjomu, palielinot to līdz 44 miljoniem kubikmetru, kā arī samazināt peļņas normu no 7% līdz 3%. Sākotnēji RŪ vēlējās paaugstināt tarifus līdz 0,755 latiem par kubikmetru.

Šogad ūdens un kanalizācijas pakalpojumu tarifi paaugstināsies jau otro reizi. Iepriekš 1.februārī tarifi tika palielināti par 16,91%.

Diena jau vēstīja, ka Rīgas siltums (RS) no 1.oktobra vēlas paaugstināt siltuma cenas par 30,9%. RS jauno tarifu plānu iesniedzis izvērtēšanai regulatoram, tas jāizvērtē 70 dienu laikā. RS tarifu pieaugumu skaidro ar gāzes cenu kāpumu par 42%. Plānots, ka vidējā maksa par vienu kvadrātmetru apkures pieaugs par 23 santīmiem. Divu gadu laikā cenas, par kādām gāzi iepērk RS, pieaugušas par 96%, bet siltumenerģijas tarifs palielinājies par 67%. Iepriekš siltuma tarifi pieauga pērn 15.novembrī par 11,9%.

Nākamgad paredzēts dabasgāzes gala tarifu pieaugums aptuveni par 40%. Līdz novembrim Latvijas gāze (LG) plāno ar Gazprom parakstīt līgumu par dabasgāzes piegādes cenu no 2008.gada 1.janvāra līdz 2010.gada 31.decembrim. Pēc tam LG iesniegs un lūgs regulatoram apstiprināt tarifus trīs gadu periodam, kas ļaus labāk plānot uzņēmuma finansiālo darbību un klientiem plānot pakalpojumu izmaksas ilgtermiņā. Latvenergo pagaidām neplāno paaugstināt tarifus.

Par 28% tarifus palielinās arī atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA L&T, kas Rīgā celsies līdz 5,85 latiem par kubikmetru. No 1.oktobra rīdziniekiem vidēji mēnesī par atkritumu apsaimniekošanu būs jāmaksā 82 santīmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas