Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta (15:35) - Valsts pārstāvji Rīgas Brīvostā prasīs pārtraukt darba attiecības ar Loginovu

Valsts pārstāvji Rīgas Brīvostā vienojušies lūgt ostas valdes priekšsēdim Andrim Amerikam (GKR) sasaukt ostas ārkārtas valdes sēdi, kurā izskatīs jautājumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar pārvaldnieku Leonīdu Loginovu, informēja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāve Džineta Innusa.

Viņa skaidroja, ka valsts pārstāvji ir vienisprātis, ka ārkārtas valdes sēde jāsauc un to ierosinās sasaukt pirmdien, 18.martā. Saskaņā ar nolikumu tā jānoorganizē valdes priekšsēdim piecu dienu laikā.

Innusa arī skaidroja, ka valsts pārstāvji valdes sēdes dienas kārtībā iekļaus arī jautājumu par Valsts kontroles revīzijas ziņojuma ieteikumu apstiprināšanu, ka arī aicinās veikt papildu darbības, lai tiktu uzsākta dienesta izmeklēšana, kas izvērtētu pārvaldes darbu.

Kā informēja brīvostas valdes locekle Inga Antāne (RP), viņa aicinās pašvaldības pārstāvjus pievienoties šim viedoklim un atbalstīt piedāvātos darba kārtības punktus.

Valsts pārstāvis Ģirts Leiškalns LETAI savukārt norādīja - ja pašvaldību pārstāvji neieklausās valsts pārstāvju ierosinājumos, ir vairāki alternatīvi risinājumi, piemēram, izmantot satiksmes ministra pilnvaras. Ostas nolikuma 43.punkts reglamentē, ka ostas valdes prettiesiskas darbības (nolikumā juridiskais termins - bezdarbības) gadījumā satiksmes ministram ir tiesības dot valdei rīkojumu pieņemt lēmumu. Ja pašvaldības pārstāvji lemj savādāk un rodas situācija, ka nevar pieņemt lēmumu, satiksmes ministrs varot dot rīkojumu pieņemt lēmumu. Ja tas netiek izpildīts, satiksmes ministrs atlaiž valdi, skaidro Greiškalns. Viņš gan arī norāda, ka ir arī citi risinājumi, piemēram, mainīt pārvaldes kārtību likumdošanas ceļā. Galvenais esot mainīt situāciju un uzlabot pārvaldību, uzsvēra Greiškalns.

Tomēr prognozes, kāds varētu būt ostas ārkārtas akcionāru sapulces lēmums, izteikt esot pāragri, skaidroja Greiškalns. Viņš pieļāva, ka varētu tikt arī akceptēti valsts pārstāvju ierosinātie punkti, jo konkrēts visu pašvaldību pārstāvju viedoklis nav zināms.

SM biroja vadītāja Inga Spriņķe LETAI norāda, ka šobrīd nav pamata runāt par prettiesisku ostas valdes bezdarbību, jo valsts puses pārstāvji ir rosinājuši sasaukt ostas valdes ārkārtas sēdi atbilstoši nolikumam, kā arī sagatavojuši priekšlikumus par valdes sēdē izskatāmiem jautājumiem, līdz ar to jautājums par Rīgas brīvostas nolikuma 43.punktu nav attiecināms uz pašreizējo situāciju.

SM skaidro, ka ministrs šobrīd ir Valsts prezidenta delegācijas sastāvā un atrodas Ukrainā, līdz ar to komentāru paudusi Spriņķe.

Kā ziņots, ekonomikas ministra Daniela Pavļuta un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) pārstāvji Rīgas brīvostas valdē ir pilnvaroti paust viedokli, ka jāskata jautājums par Rīgas brīvostas pārvaldnieka atbilstību ieņemamajam amatam, informēja Reformu partijas preses pārstāve Daiga Holma.

Tāpat esot jāskata arī Rīgas brīvostas valdes, kas darbojusies laikā no 2009. līdz 2011.gadam, atbildība par Valsts kontroles revīzijas atklātajiem pārkāpumiem brīvostā.

Arī Finanšu ministrijas pārstāvis Ēriks Škapars norādīja, ka ir jāskata jautājums par ostas pārvaldnieka darba izvērtējumu pēc Valsts kontroles secinājumiem.

Šodien plkst.11 Satiksmes ministrijā notika Rīgas brīvostas valdes locekļu, kuri pārstāv četras nozaru ministrijas, tikšanās.

Kā zināms, revīzijas gaitā Valsts kontrole ir konstatējusi, ka laika periodā no 2009. līdz 2011.gadam Rīgas brīvostā ir bijuši nelietderīgi un nelikumīgi tēriņi vairāk nekā 41 miljona latu apmērā.

Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji arī pilnvaroti nepieciešamības gadījumā rosināt sasaukt Rīgas brīvostas valdes ārkārtas sēdi.

Valsts pārstāvji Rīgas ostas valdē ir Inga Antāne, kura pārstāv VARAM, Ēriks Škapars, kuru virzījusi Finanšu ministrija, Ģirts Greiškalns, kurš pārstāv Ekonomikas ministriju, un Džineta Innusa, kura pārstāv Satiksmes ministriju.

(pievienota 5.-8. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas