Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Pēc Rīgas vadības reida vecpilsētā īpaši pieskatīs atsevišķus klubus

Rīgas dome cīnīsies ar klubiem un bāriem, kuros tiek apkrāpti tūristi. Kā aģentūru LETA informēja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova, apsekojot Vecrīgu Rīgas domes priekšsēdētājs konstatējis vairākus gadījumus, kas varētu liecināt par iespējamo tūristu apkrāpšanu.

Piemēram, kādā bārā Ušakovs redzējis piedāvājumu, iegādāties sešu litru "Martini" par 1800 latiem. Vairākos bāros esot identiskas dzērienu kartes ar vīniem līdz 350 latiem.

Domes vadība pārrunāja šos gadījumus ar izklaides iestāžu pārstāvjiem un brīdināja, ja tiks saņemtas sūdzības par tūristu apkrāpšanu, pašvaldība meklēs ceļus, kā liegt šīm iestādēm darboties.

Kā portālam Diena.lv skaidroja A. Kononova, pašvaldība tagad meklēs iespējamos risinājumus, kā juridiski korekti ierobežot negodīgas izklaižu iestāžu darbības. Reida laikā apmeklētas tieši tās iestādes, no kurām pašvaldības policija saņēmusi visvairāk sūdzību.

A. Kononova neizslēdz, ka arī turpmāk šādi vadības reidi tiks rīkoti, kaut gan pagaidām tādi nav ieplānoti. "Ņemot vērā, ka tūrisms pašvaldībai ir svarīgs, un tā ir prioritāte ekonomiskai attīstībai, tas nebūs vienreizējs pasākums, bet tiks sekots tūristu atsauksmēm un domāts par tūrisma infrastruktūras uzlabojumu. Kaut gan pašlaik nav paredzēts atkārtots reids, netiek izslēgta iespēja, ka tādi turpmāk tiks rīkoti," norādīja A. Kononova.

Reida laikā arī tika apskatītas arī iespējamās vietas Vecrīgā, kur varētu izvietot sabiedriskās tualetes, kuru pēc domes vadības uzskatiem ir par maz. Atbildīgajām iestādēm tiks uzdots izstrādāt priekšlikumus, kā risināt šo problēmu.

Kā ziņots, Ušakovs un Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) kopā ar tūrisma nozares un Pašvaldības policijas pārstāvjiem piektdienas vakarā apsekoja Vecrīgu.

Ušakovs uzskata, ka tūrismam beidzot jākļūst par vienu no valsts ekonomiskās attīstības prioritātēm. "Neatkarīgi no valsts pieņemtajiem lēmumiem Rīgas pašvaldība darīs visu, lai veicinātu šīs industrijas attīstību Rīgā un piesaistītu aizvien vairāk ārvalstu tūristu. Valdības rīcība, neiekļaujot tūrismu prioritāro nozaru sarakstā, ir ļoti tuvredzīga," iepriekš norādīja Rīgas mērs.

"Attīstot tūrismu, mums ir iespēja saglabāt nozarē darba vietas un stimulēt nodarbinātību šajā sfērā, kas veicinās arī pilsētas budžeta ieņēmumus. Lai tūrisms Rīgā un Latvijā veiksmīgi attīstītos, tam ir nepieciešams valsts un pašvaldības atbalsts, un mēs Rīgas pašvaldībā to ļoti labi apzināmies," uzskata Ušakovs.

Vienlaikus domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka arī tūrisma nozares pārstāvjiem jāsniedz savi priekšlikumi par nozares attīstību un jāpaaugstina sniegto pakalpojumu kvalitāte, veicinot konkurētspēju.


(papildināta ar 4. un 5. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas