Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - RSK darbinieki vēstulē Birkam aizstāv vadību

Rīgas pašvaldībai piederošās RSK apdrošināšanas AS (RSK) darbinieki izplatījuši Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK) adresētu atklātu vēstuli, kurā aizstāv pagājušajā nedēļā saistībā ar iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu atlaisto uzņēmuma valdi, kā arī norāda uz amatpersonu izteikumu nodarīto kaitējumu apdrošinātāja reputācijai.

Darbinieki uzskata, ka ir absolūti neētiski un neprofesionāli atcelt visu valdi par darījumu, kas noticis 2006.gadā un kura "apstākļi nebūt nenorāda uz nosodāmu valdes rīcību, bet gan parāda nesakārtotību likumdošanā, klienta absolūtu neizpratni par brokera funkcijām iepirkumā, kā arī brokera pakalpojumu apmaksas kārtību".

RSK darbinieki par nosodāmu uzskata arī RSK padomes rīcību, šādu informāciju plaši atspoguļojot masu informācijas līdzekļos, tā kaitējot ne vien visu valdes locekļu vārdam un reputācijai, bet arī paša uzņēmuma stabilitātei un reputācijai. "Izskatās, ka padomes locekļi šobrīd vairāk norobežo savu atbildību, nevis domā par akcionāra un uzņēmuma interesēm," teikts vēstulē.

Pēc darbinieku domām, J.Birkam jāsaprot, ka apdrošināšanas sabiedrība, tāpat kā bankas, ir finanšu institūcija, kuras komercdarbība ir atkarīga tikai un vienīgi no klienta uzticības, ko pazaudējot, atgūt ir gandrīz neiespējami. Kopš pagājušās ceturtdienas kompānijas komercdarbība esot apstājusies, jaunu klientu vairs nav un arī esošie izvēlas citus apdrošinātājus. Šī iemesla dēļ darbinieki uzskata, ka arī padome būs līdzatbildīga par uzņēmuma reputācijas sagraušanu un situāciju, kurā akcionāram vairs nebūs, ko privatizēt, "ja nu vienīgi likvidēt vai lēti atdot uzņēmuma apdrošināšanas portfeli kādam no konkurentiem".

"Diemžēl uzpūstais skandāls, mūsuprāt, vairāk liecina par priekšvēlēšanu aktivitāti, nevis patiesām rūpēm par uzņēmumu," teikts vēstulē.

Darbinieki norāda, ka ir sava uzņēmuma patrioti ar ļoti augstu lojalitāti uzņēmumam un tā vadībai, taču akcionāra atbalstu kompānija nav saņēmusi pēdējos desmit gadus. "Ja citi akcionāri ieklausās vadības viedoklī un ir ieinteresēti biznesa rezultātā, tad pie mums – vienkārši atsūta kārtējo auditu vai publiski pauž viedokli, kas kaitē sabiedrības reputācijai," sašutuši ir uzņēmumā strādājošie.

Viņuprāt, ka pašreizējā valde, strādājot pašvaldības neprofesionāli realizētās privatizācijas gaisotnē, mēģinādama saglābt biznesu, noturēt klientus, nemitīgi skaidrojot darbiniekiem privatizācijas ietekmi uz uzņēmumu, kas tai izdevies vairāk nekā trīs gadu garumā, nav pelnījusi šādu kaunpilnu atlaišanu un apmelošanu masu informācijas līdzekļos.

RSK darbinieki lūdz J.Birku atcelt, viņuprāt, neprofesionālo padomes lēmumu un saglabāt esošo valdi.

Vēstuli parakstījuši aptuveni 50 cilvēki, to atbalstījuši arī 27 filiāļu un biroju darbinieki. Kopumā uzņēmumā ir 179 darbinieki.

Savukārt J.Birks, kas ir kapitāldaļu turētājs uzņēmumā, uzdevis Īpašuma departamenta speciālistiem sagatavot visus nepieciešamos dokumentus un vēstuli tiesībsargājošajām institūcijām, lai celtu prasību pret uzņēmuma bijušajiem valdes locekļiem par nolaidīgu pienākumu pildīšanu, vēsta LETA. J.Birks arī uzdevis Īpašuma departamentam sagatavot vēstules projektu Finanšu un kapitāla tirgus komisijai ar lūgumu apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku reģistrā anulēt ierakstu par SIA Trīs A brokers saistībā ar Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības likuma 23.panta pirmās daļas pārkāpumu.

Kā jau ziņots, pagājušajā ceturtdienā no amatiem saistībā ar aizdomām par iespējamu izšķērdēšanu atbrīvoti RSK valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns, kā arī valdes locekļi Ineta Rezevska un Jānis Odiņš. Aizdomas par gandrīz 0,5 miljonu latu izšķērdēšanu, RSK slēdzot apdrošināšanas līgumu ar SIA Rīgas satiksme (RS), radās Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK). FKTK informēja, ka RSK pēc apdrošināšanas līguma ar RS noslēgšanas pārskaitījusi SIA Trīs A brokers 485 000 latu par klienta - RS - piesaisti un par papildu riska administrēšanu.

FKTK uzskata, ka Trīs A brokers nav veikusi klienta piesaisti, jo RSK uzvarēja atklātā konkursā par RS darbinieku veselības apdrošināšanu. Līdz ar to FKTK ir pamats uzskatīt, ka RSK, pārskaitot minēto naudas summu Trīs A brokers, ir rīkojusies neatbilstoši likumam "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu".

Ē.Gailāns savukārt norādīja, ka brokera piesaiste bija piemērots risinājums RS.

(pievienota 10.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Rīgas domē slēgts vēl viens līgums ar brokeri par darbinieku apdrošināšanu

Atlaista "RSK apdrošināšanas" valde

Bažas par pusmiljona izsaimniekošanu Rīgas domē, sola situāciju izvērtēt

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas