Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

papildināta - Šlesers: mēriem vakariņu laikā būs vajadzīga nojume, lai nesalītu

Lielo pilsētu mēriem, kurus šovasar paredzēts aicināt uz Rīgas un Maskavas kopīgi organizēto samitu, vakariņu laikā Doma laukumā būs nepieciešama nojume, jo pie mums var līt lietus, skaidro viens no šīs idejas virzītājiem Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC). Viņš arī norāda, ka "ne par kādu kupolu neiet runa".

"Garantēt to, ka no 25. līdz 27.jūlijam Rīgā nelīs lietus, mēs nevaram," pirmdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes skaidroja politiķis.

Pēc viņa stāstītā, patlaban ir jautājums, vai šī nojume tiks veidota no plēves, vai no stikla. Neesot runas par to, ka tiks būvēts kaut kas un uz "visiem laikiem Doma laukums tiks aizsegts". Viņaprāt, būtu ļoti jauki, ja varētu palepoties ar Vecrīgu, ja daudzo pilsētu mēri varētu atrasties pašā Vecrīgas sirdī, varētu apskatīties uz Doma laukumu, Doma baznīcu, kas vārētu skaisti tikt izgaismota, skanētu kāda skaista mūzika.

"Tā ir ideja, kas tiek izvērtēta, bet nav runas par to, ka vēlamies aizbūvēt Doma laukumu, ka tur tiks šķērdēta nauda, runa ir par nojumi," teica A.Šlesers.

Tāpat Rīgas vicemērs uzskata, ka tas būs labs peļņas laiks, "jo ne jau visi tiks aicināti uz šīm vakariņām," daļa delegāciju vakariņos citās vietās.

Plānotais pasākuma budžets ir miljons latu, vismaz tikpat lielu summu varētu piesaistīt no privātā sektora, teica A.Šlesers.

Viņš arī piebilda, ka vakariņas iecerētas pilsētu mēriem gan no austrumiem, gan no rietumiem, neesot runas par to, ka notiek orientēšanās uz austrumiem.

Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe pagaidām atturas izteikt viedokli par ideju Doma laukumu apjumt ar stiklu, jo viņa rīcībā nav pietiekami daudz informācijas par plānotās būves apmēru. Viņš par ieceri uzzinājis tikai no medijiem.

Arī Valsts kultūras pieminekļu inspekcijas (VKPAI) vadītājam Jurim Dambim grūti komentēt šādu Šlesera paziņojumu, nezinot nianses, cik liels šis jumts ir paredzēts un kāds būs tā darbības laiks.

Aģentūrai BNS viņš norādīja, ka tā ir utopija, ja tas ir paredzēts pāri visam Doma laukumam. Šāda projekta izstrādei neesot pietiekami daudz laika, norādīja Dambis. Savukārt, ja tas ir mazs stikla kupols, kurš būs paredzēts tikai vienam notikumam, tas jau esot reālāks plāns. Lai gan Dambis minēja, ka nespējot iedomāties stikla kupolu kā īslaicīgu būvi un to, kā tas iederēsies Doma laukuma vidē.

VKPAI vadītājs atgādināja, ka Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs ir iekļauts UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma sarakstā, kas noteic, ka būtiski pārveidojumi nav iespējami. Dambis plāno tuvākajās dienās sazināties ar Šleseru, lai noskaidrotu precīzāku informāciju par plānoto stikla jumtu un ieviestu skaidrību par šāda plāna realizācijas iespējām.

(pievienotas pēdējās 3. rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Raidījums: RD apsver stikla kupola uzlikšanu Doma laukumam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas