Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Vecrīgā nakts aizvadīta mierīgi; aizturēti trīs jaunieši

Vecrīgā iepriekšējā nakts aizvadīta mierīgi, taču arī svētdien turpinās pastiprinātas policijas dežūras, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību. Tomēr sestdienas vakarā Vecrīgā tā aizturējusi trīs aizdomīga izskata jauniešus, kuri ar šallēm bija aizklājuši sejas un devās Vecrīgas virzienā.Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja pārstāve Sintija Virse aģentūrai BNS pastāstīja, ka pašvaldības policija ap plkst.

20 vakarā Mazajā Pils ielā pamanīja trīs bravūrīgus jauniešus, kur bija aizklājuši sejas.Policijas patruļa nolēma jauniešus pārbaudīt, taču arī pret kārtībsargiem viņi uzvedušies bravūrīgi un izaicinoši, tāpēc visi trīs aizturēti uz trim stundām personības noskaidrošanai.Policijas rīcībā nav informācijas, vai puiši bija plānojuši sarīkot kādas nekārtības, taču vienam no viņiem kabatā esot atrasts akmens. Visi aizturētie ir apmēram 18 gadus veci.Policijai neesot informācijas par citiem iepriekšējā diennaktī aizturētajiem, vai iespejamiem plāniem rīkot jaunas nekārtības.

Jau ziņots, ka 13.janvāra vēlā pēcpusdienā Doma laukumā noritēja opozīcijas partijas "Sabiedrība citai politikai" pieteikta protesta akcija, kurā dalību bija pieteikušas vairāk nekā 20 sabiedriskās organizācijas un partijas, kopumā pulcējot aptuveni 10 000 iedzīvotāju.

Lai arī mītiņš noritēja bez lieliem starpgadījumiem un incidentiem, pēc tā beigām apmēram tūkstotis demonstrantu devās uz Saeimas namu, kur izsita parlamenta ēkai stiklus, demolēja policijas mašīnas un apmētāja kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem, tostarp bruģi, pudelēm un citām drazām. Cietušas arī vēl citas ēkas un veikali Vecrīgā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas