Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Paplašina Latvenergo elektrības norēķinu dāvanu karšu saņēmēju loku

Rīgas pašvaldība turpina dalīt AS Latvenergo elektrības norēķinu dāvanu kartes, paplašinot saņēmēju loku. Turpmāk to varēs saņems arī maznodrošinātās ģimenes ar jaundzimušajiem, ar bērniem, kuri slimo ar celiakiju, Černobiļas AES avārijas seku likvidatoru ģimenes ar bērniem un citi. Elektrības dāvanu karšu dalīšana maznodrošinātām ģimenēm ir AS Latvenergo sociālā atbalsta kampaņa, kuru realizē Rīgas pašvaldība kopš 2010.gada, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Akcijas laikā dāvanu kartes saņēmēji varēs norēķināties par elektroenerģiju 53,70 latu apmērā. Dāvinājuma mērķis – atvieglot rēķinu apmaksu īpaši trūcīgām un sociāli mazaizsargātām ģimenēm ar bērniem.

Otrajā akcijas posmā, kas aizsākās 2012.gada 1.februārī, Rīgas Sociālais dienests saņēma 7357 kartes un līdz šā gada 1.aprīlim izdalītas jau 3706 elektrības norēķinu kartes. Pirmās akcijas laikā 2010. un 2011. gadā Rīgas Sociālais dienests izdalīja visas 14 524 Latvenergo piešķirtās elektrības norēķinu dāvanu kartes Rīgas trūcīgajām mājsaimniecībām.

Latvenergo dāvinājuma ietvaros var saņemt tikai vienu karti uz mājsaimniecību, tikai vienā no mērķu grupām: trūcīgo ģimeņu ar bērniem mājsaimniecības, kas nav saņēmušas pirmajā akcijā divas elektrības norēķinu kartes; ģimeņu ar bērniem invalīdiem mājsaimniecības; audžuģimeņu mājsaimniecības ar bērniem; ģimeņu, kas audzina aizbildniecībā esošus bērnus, mājsaimniecības; maznodrošinātās ģimenes ar bērniem; ģimenes, kurās bērni slimo ar celiakiju; ģimenes ar jaundzimušajiem (bērni, kas dzimuši sākot ar 2013.gada 1.janvāri); Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku ģimenes, kurās ir bērni; nepilnās ģimenes, kurās zaudēts kāds no apgādniekiem vai viens no vecākiem audzina bērnu; ģimenes ar bērniem, kurās kāds no vecākiem ir invalīds; daudzbērnu ģimenes, kuras jau saņēmušas dāvanu karti, varēs saņemt vienu karti atkārtoti.

Lai saņemtu elektrības norēķinu dāvanu karti, jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā. Neskaidrību gadījumā par elektrības norēķinu karti lūgums zvanīt pa Latvenergo Klientu servisa informatīvo tālruni 80200400.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas