Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pār Salu tiltu smagie brauks visu dienu

Citu ierobežojumu atcelšana, arī tikšana uz ostu, būs atkarīga no turpmākām satiksmes plūsmas izmaiņām

Ņemot vērā satiksmes intensitātes samazināšanos Rīgas pilsētā, kā arī daudzu uzņēmēju ierosinājumus, tuvākajā laikā varētu tikt atcelti ierobežojumi kravas transporta kustībai pār Salu tiltu abos virzienos un Augusta Deglava ielas un Zemitāna pārvadiem virzienā uz centru. Šādas pārmaiņas, visticamāk, nepamierinās daudzus vieglo automobiļu šoferus, jo draud ar jauniem sastrēgumiem. Savukārt kravu pārvadātāji par ideju kopumā izsakās pozitīvi, bet kā trūkumu joprojām atzīmē apgrūtinātu piekļuvi ostai, jo ierobežojumi Daugavas krastmalas ielās tiks saglabāti.

Ielās mazāk mašīnu

Iepriekšējos gados līdz ar transportlīdzekļu skaita pieaugumu palielinājās arī sastrēgumi pilsētas ielās un uz tiltiem. Mērījumi parādīja, ka kravas automobiļi veido līdz pat 14% no kopējās plūsmas, kas savukārt samazina ielas vai tilta caurlaides spēju. "Tajā paša laikā lēni braucošs kravas automobilis veido tā saucamo dinamisko pudeles kaklu," stāsta domes satiksmes departamenta direktors Edgars Strods.

Lai uzlabotu satiksmes plūsmu, kopš 2004.gada uz noteiktiem tiltiem un dažās ielās ieviesti ierobežojumi, kas liedz kravas transportlīdzekļiem ar svaru virs 5 tonnām braukt darbdienās no plkst. 7.00 līdz 10.00 un no plkst. 16.00 līdz 19.00. Saskaņā ar transporta pētījumu uzņēmuma Solvers analīzi šie pasākumi ļāva Akmens un Salu tilta, Slāvu un Augusta Deglava pārvada caurlaides spēju palielināt vidēji par 4% un nozīmīgi samazināt brauciena laiku.

Drīz pēc Dienvidu tilta atklāšanas aizliegums kravas satiksmei pa Slāvu pārvadu tika atcelts, savukārt pirms pāris nedēļām jautājumu par citu ierobežojumu samazināšanu aktualizēja satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK). Pamatojums — satiksme vairs nav tik intensīva kā brīdī, kad ierobežojumi tika ieviesti. Viņa uzdevumā tika veikta atkārtota analīze, un tajā konstatēts, ka satiksmes intensitāte uz Salu tilta ir samazinājusies par 22% un uz Akmens tilta — par 8%, bet kravas transportlīdzekļu ietekme A.Deglava ielas un Zemitānu satiksmes pārvados ir tikai 1—2%. Tādēļ departaments rosina atcelt braukšanas aizliegumus minētajās vietās, izņemot Akmens tiltu. Otrdien priekšlikumu skatīs domes satiksmes komiteja.

Cer arī uz ostu

"Tiklīdz nedaudz mazinājušies sastrēgumi, jālūko tos dabūt atpakaļ?" kritiski par smago "atgriešanos" uz tiltiem portālā diena.lv izsakās kāds lasītājs. Arī citi komentētāji pauž neapmierinātību, pavīd arī doma vispār kravas mašīnas Rīgā nelaist vai noteikt iebraukšanas maksu.

Turpretim pārvadātāji grib, lai ierobežojumi tiktu vēl vairāk mazināti. Starptautisko Autopārvadātāju asociācijas Latvijas auto prezidents Valdis Trēziņš norāda, ka minētās izmaiņas uzlabos pārvietošanos starp abiem Daugavas krastiem, bet, lai nodrošinātu brīvu piekļuvi ostai, rītos un vakaros būtu jāatver arī Krasta iela, 11.novembra krastmala un Eksporta iela. "Tas būtu vēlams, ņemot vērā, ka pārvadātājiem pašreizējā ekonomiskajā situācijā ir jāizdzīvo," skaidro V.Trēziņš. Viņš novērojis, ka ne tikai uz tiltiem, bet arī krastmalā automašīnu skaits ir sarucis, tādēļ kravas transports neradītu satiksmes traucējumus.

Pirms kardinālāku lēmumu pieņemšanas A.Požarnovs vēlas paskatīties, kā attīstīsies situācija uz ielām. "No vienas puses, mēs atvieglojam uzņēmējiem darbību, bet tajā pašā laikā jāpavēro, kas notiek ar satiksmi. Varbūt automašīnu skaits samazināsies vēl un mēs atcelsim arī visus pārējos ierobežojumus," viņš pieļauj.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas