Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Pērn rekonstruēti un no jauna izbūvēti 235 000 m2 brauktuvju un ietvju

Pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma 2012. gadā apjomīga rekonstrukcija veikta četros objektos visā Rīgā. Kopumā objektos rekonstruēti un no jauna izbūvēti 235 000 m2 brauktuvju un ietvju, portālu Diena.lv informēja departamentā.

Kā nozīmīgus projektus Satiksmes departaments norādījis - Dienvidu tilta III kārtas atsākšana, Dienvidu tilta II kārtas papilddarbu pabeigšana, Krišjāņa Valdemāra un Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgla rekonstrukcijas turpināšana, izbūvēts turpinājums Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielai posmā no Ulbrokas ielas līdz Lubānas ielai, kā arī rekonstruēta Vienības gatve no Kaplavas ielas līdz Ozolciema ielai. 

2012.gadā, pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma, četrpadsmit ielām tika veikta periodiskā seguma atjaunošana 90 900 m2 platībā, pārbruģēšanas darbi 9022 m2 platībā, bet 607 329m2 atjaunots grants vai šķembu segums. Īstenojot akciju Bedre? Ziņo!, pavasara un vasaras sezonā bedrītes salāpītas 82 804 m2 platībā visā galvaspilsētā.

Satiksmes departaments ziemas sezonā no Rīgas izvedis vairāk nekā 34 tūkstošus kubikmetru sniega, bet vasarā iztīrījis 12 237 lietus ūdens pieņēmējus, bet remontdarbus veicis 1010 lietus ūdens pieņēmējiem.

Lai uzlabotu satiksmes un gājēju drošību 20 krustojumos mainīta satiksmes organizācija, 30 gājēju pārejām izbūvēts apgaismojums, ielās ar intensīvu gājēju plūsmu papildus izbūvēti 32 ātrumvaļņi, kā arī pie vēl 35 skolām samazināts braukšanas ātrums 30km/h. Satiksmes departaments no jauna izbūvējis 4 regulējamas gājēju pārejas, rekonstruējis 5 luksoforu objektus, bet 4 nedrošas gājēju pārejas likvidējis. Lai mazinātu iespēju šķērsot ielu tam nepiemērotās vietās, 565 metru garumā uzstādītas papildus gājēju drošības barjeras. Savukārt, lai uzlabotu pārvietošanos cilvēkiem ar kustību traucējumiem, māmiņām ar bērnu ratiņiem un velobraucējiem, 2012.gadā ir pazemināta 8101 apmale.

Satiksmes departamenta Kontroles dienests 2012.gadā veicis 11714 pasažieru autopārvadājumu kontroles, tai skaitā 4995 mikroautobusos un 6719 vieglajos pasažieru taksometros. Pārbaudēs tika konstatēti 1535 pārkāpumi, no tiem 827 ir mikroautobusu vadītāju, bet 708 vieglo taksometru vadītāju pārkāpumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas