Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Piedāvā četrus variantus pagarināto grupu organizēšanai Rīgas skolās

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments izstrādājis četrus variantus par pagarināto dienas grupu organizēšanu skolās, jo valsts, aprēķinot mērķdotāciju pedagogu algām, nav iedalījusi finansējumu pagarināto dienas grupu pedagogu darba apmaksai. Tāpēc no šī mācību gada Rīgas skolās pagarinātās dienas grupas varēs darboties par maksu.

Pagarinātās dienas grupas nodarbības var tikt organizētas, skolas pedagogus tarificējot atsevišķā sarakstā, kas paredz vecāku iemaksu pakalpojumu fondā, no kura tiek maksāta atlīdzība pedagogiem. Var izmantot pedagoga – pašnodarbinātā pakalpojumus, kad vecāki ar pedagogu slēdz vienošanos par konkrēta pakalpojuma saņemšanu. Vēl var izmantot skolas atbalsta fonda palīdzību, kas veic procesa menedžmentu un piedāvā pakalpojuma sniedzēju. Iespējams variants, ka cita juridiskā persona ar vecākiem slēdz līgumu par pakalpojuma saņemšanu.

Departamenta direktors Guntis Helmanis uzskata, ka skolēnu vecākiem lētāk izmaksās pirmais variants, kad pagarinātās dienas grupu nodarbības organizēs skola, tarificējot pedagogus atsevišķā sarakstā. Šajā gadījumā vecākiem būtu jāsedz tikai pedagogu darba alga un sociālās iemaksas, kas viena skolēna vecākiem izmaksātu apmēram no 11 līdz 14 latiem mēnesī pie nosacījuma, ka grupā ir nodarbināti 25 bērni. Tāpat, viņaprāt, minētā varianta pluss ir arī tas, ka ar darbu var tikt nodrošināti skolas pedagogi, kuriem 1.septembrī nācās no darba aiziet. Tomēr šajā variantā pastāvot arī riski, kas varētu rasties ar precīzu mēneša maksas noteikšanu, jo bērni pagarinātajās grupās katru mēnesi nepavadīs vienādu stundu skaitu. Tas nozīmējot, ka vecāki lūgs katru mēnesi precīzi izrēķināt maksu par faktiski pavadītajām stundām, līdz ar to vienlaicīgi pastāv problēma nodrošināt pedagogu darba algu, norādījis G.Helmanis.

Ja pagarinātās dienas grupu nodarbības organizēs, izmantojot citu juridisku personu pakalpojumus, tad šajā gadījumā skolēnu vecākiem būs jāapmaksā ne tikai pedagogu darba atlīdzība, bet arī mācību klases nomas maksa, kuru plānots noteikt 30 santīmi stundā. Taču mērķauditorija šim pakalpojumam ir jābūt tās pašas skolas skolēniem.

Jaunā kārtība pagarināto dienas grupu darbības apmaksā stāsies spēkā pēc skatīšanas Rīgas domes sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas