Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Pieļauj, ka nams Valmieras ielā dedzināts ļaunprātīgi

Nams Rīgā, Valmieras ielā, iespējams, ticis dedzināts ļaunprātīgi, jo namu tika plānots izsolīt un nedēļas laikā tas aizdedzies divreiz, vērtē Rīgas domes Dzīvojamo māju privatizācijas komisijā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, pašlaik Dzīvojamo māju privatizācijas komisija gatavo un apkopo informāciju Valsts policijai ar lūgumu izmeklēt nekustamajā īpašumā divu ugunsgrēku cēloņus. Tie notika ar pāris dienu starpību - 21. un 23.maijā.

Komisijas ieskatā, nekustamajā īpašumā ugunsgrēku cēlonis varētu būt ļaunprātīga dedzināšana.

Nekustamais īpašums esot bijis apsaimniekots atbilstoši noteikumiem un norobežots no nevēlamas iekļūšanas tajā. Saskaņā ar pašvaldības sniegto informāciju, regulāri tiek saņemti interesentu zvani ar lūgumiem sniegt papildu informāciju par nekustamo īpašumu Valmieras ielā 24 un tā apskates iespējām.

Šodien pašvaldības Dzīvojamo māju privatizācijas komisijas pārstāvji apsekoja nekustamo īpašumu un secināja, ka ugunsgrēka nodarītie bojājumi nav tik būtiski, lai apturētu izsoles procesu. Īpašumu plānots izsolīt 3.jūlijā.

Ēka bijusi dažādu sociālo grupu kopdzīvojamā māja, taču kopš 2016.gada tehniskā stāvokļa dēļ māja nav bijusi derīga dzīvošanai, tāpēc Rīgas dome caur apsaimniekotāju SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" brīdināja dzīvojamo telpu īrniekus par dzīvojamo telpu īres līgumu izbeigšanu. Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldei piedāvāja kopdzīvojamās mājas īrniekiem īrēt citas dzīvojamās telpas.

2022.gadā Rīgas dome lēma atļaut atsavināt īpašumu Valmieras ielā 24, pārdodot to izsolē. Par nekustamā īpašuma novērtēšanu un atsavināšanu, kā arī nekustamā īpašuma pirkuma līguma slēgšanu atbildīga Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisija.

LETA jau ziņoja, ka 23.maija novakarē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz ugunsgrēku Valmieras ielā, Rīgā. Sākotnējā informācija liecināja, ka notikuma vietā deg neapsaimniekota divstāvu koka ēka. Dega ēkas otrais stāvs desmit kvadrātmetru (m2) platībā, pārsegums starp otro stāvu un bēniņiem 500 m2 platībā un jumta pārsegums 600 m2 platībā. Kopējā degšanas platība bija 1110 m2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas