Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Plāno jaunus satiksmes risinājumus pie Latviešu strēlnieku laukuma

Sabiedriskai apspriešanai tiks nodota Latviešu strēlnieku laukuma teritorijas detālplānojuma pirmā redakcija.  Galvenais uzdevums - vienoties kādai ir jāizskatās teritorijai starp Rātslaukumu un 11.Novembra krastmalu.

Publiskās apbūves teritorijai ir noteiktas trīs izmantošanas zonas – Okupācijas muzeja teritorija;  pārvaldes, izglītības un kultūras iestāžu teritorija; teritorija, kur paredzēta piemiņas memoriāla izveidei.  

Kā vēsta LETA, atsaucoties uz piedāvatajiem arhitektu risinājumiem, piemēram, 11.novembra krastmalā transportlīdzekļu satiksme varētu tikt organizēta gan virszemē, gan arī pazemē - pa tuneli, atstājot virszemē tikai tramvaju un gājēju satiksmi.

Zem Strēlnieku laukuma paredzēts izveidot pazemes autostāvvietu, bet no laukuma uz Akmens tiltu izveidot gājēju pāreju.

“Tas ir pats pilsētas centrs, nozīmīgs tūrisma apskates objekts. Šeit nevar būt maznozīmīgu lietu ne plānojumā, ne apbūvē, ne transporta shēmu risinājumā. Tāpēc aicinu šīs teritorijas attīstībā ieinteresētās institūcijas, kā arī visus rīdziniekus aktīvi iesaistīties detālplānojuma sabiedriskajā apspriešanā, lai mūsu kopīgi pieņemtais lēmums būtu tieši vislabākais risinājums,” aicina komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.

Rīgas domes attīstības komitejas lēmumprojekts tiks izskatīts domes sēdē, pēc tam Latviešu strēlnieku laukuma teritorijas detālplānojuma pirmā redakcija tiks nodota sabiedriskajai apspriešanai, kas ilgs četras nedēļas.  

Rīt Latviešu strēlnieku laukuma teritorijas detālplānojumu apspriedīs arhitekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas