Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pretī Centrālajai dzelzceļa stacijai būvēs paviljonu

Marijas ielas sākumā iepretī Centrālajai dzelzceļa stacijai esošajā skvērā līdz decembra vidum paredzēts izveidot stiklotu tirdzniecības paviljonu, šodien raksta laikraksts Diena. Objekta īstenošana varētu izmaksāt Ls 60 000.Šis laukums gājēju intensitātes ziņā esot visnoslogotākais Ziemeļeiropā – dienā to šķērsojot aptuveni 76 000 cilvēku, tāpēc par telpu nomas iespējām jau interesējušies vairāki tirgotāji, stāsta zemes gabala īpašnieks un uzņēmuma Regals nami komercdirektors Jānis Brants.

Kad paviljons būs gatavs, laukumu nāksies atstāt patlaban tur esošajiem puķu tirgotājiem.Paviljons, ka veidots pēc projektēšanas biroja _Vidzemes celtnieks 1_ projekta, būs izgatavots no caurspīdīga un necaurspīdīga stikla profiliem, tas būšot gaišs un viegls, stāsta J.Brants.«Kā pagaidu būvei šim objektam no pilsētas puses tika izvirzītas samērā augstas prasības,» teica Rīgas pilsētas arhitekts Jānis Dripe. Viņš piebilst, ka paviljons «kā kompromisa būve» ir labs veids, kā pagaidām sakārtot šo teritoriju. J.Dripe arī prognozē, ka ekonomiskās recesijas ietekmē šādas pagaidu būves pilsētā parādīsies  arvien biežāk.Paviljons atradīsies pilsētai nozīmīgā vietā – tieši pretī Centrālajai dzelzceļa stacijai, no kurienes daudzi simti iedzīvotāju dodas tālāk uz pilsētas centru.

Laikraksta Diena rakstu lasiet šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas