Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

RD deputāts aicina KNAB izvērtēt domes amatpersonu rīcību, akceptējot būvniecības projektu

Partijas_ Vienotība _Rīgas domes (RD) frakcijas deputāts Jānis Mārtiņš Zandbergs vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lūdzot izvērtēt Rīgas domes amatpersonu rīcību jautājumā par rekonstruējamās ēkas Vecrīgā, Audēju ielā 13, Kalēju ielā 33 būvdarbu saskaņošanu un šī projekta virzību RD, portālu Diena.lv informēja partijas Vienotība Rīgas domes frakcija.

"Izskatās pēc labas "shēmas", kurā projektu vispirms saskaņo, tad notiek izmaiņas, kuras it kā nevar novērst, tad īsteno sākotnējos plānus. Likums nav pārkāpts un kāds saņēmis to, ko gribējis," savu nostāju pauž J.M. Zandbergs.

RD Vienotība deputātu J.M.Zandbergu aizdomīgu dara arī tas, ka 2011. gada jūnijā izsniegtajai būvatļaujai jau pēc trīs mēnešiem būvvalde saskaņojusi projekta izmaiņas, kas paredz ēku nojaukt un būvēt no jauna nevis rekonstruēt.

Būvvaldes inspektors 21.jūnijā konstatējis, ka darbi objektā nesaskan ar atļautajiem plāniem, bet nepilnības novērstas dažu dienu laikā un samaksāts simbolisks sods - 750 lati, bet pēc mēneša jau uzsākta jauna objekta būvniecība.

"Nenoliedzami, šis gadījums izskatās aizdomīgi un iespējams, kādam tas bijis labs darījums, tādēļ lūgsim attiecīgās iestādes izvērtēt situāciju. Šis nav labas, saimnieciskas prakses piemērs un noteikti neizslēdz korupcijas risku," situāciju komentē frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

Partijas Vienotība frakcija informēja, ka 1.augustā deputāts Sergejs Zaļetajevs (SC) ierosināja nākamajā Pilsētas attīstības komitejas sēdē skatīt jautājumu par  būvniecību Audēju ielā 13, tomēr tas nenotika. Tikai pēc RD Vienotība deputāta O.Pulka vairākkārtējiem atgādinājumiem komitejas vadītājam jautājums par būvniecību Audēju ielā 13 tika iekļauts darba kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas