Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

RD: Papildus drošības pasākumi uz Vanšu tilta nav plānoti

Lai gan pēdējo dienu laikā uz Vanšu tilta aizturēts kārtējais kāpējs, turklāt kāds pārgalvis no tilta ielecis Daugavā, nekādi papildus tilta apsargāšanas pasākumi nav plānoti, portālam Diena.lv sacīja Rīgas domes (RD) preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Diena jau vēstījusi, ka naktī uz svētdienu kāds vīrietis no Vanšu tilta ielēcis Daugavā, taču glābēju palīdzība tam nebija nepieciešama, jo krastā vīrietis ticis paša spēkiem. Savukārt svētdienas vakarā apsardzes darbinieki aizturēja kārtējo vantīs kāpēju, kuru veiksmīgi izdevās no vantīm nocelt.

Patlaban uz Vanšu tilts norīkota fiziskā apsardze, turklāt katra vants atsevišķi ir apjozta ar dzelkšņu lentu. U.Vidauskis norāda, ka ieviestie drošības pasākumi ir nostrādājuši un fiziskā apsardze ir sevi attaisnojusi, jo tai izdevās noķert kārtējo pārgalvi, kas centās kāpt vantīs. Apsardze tur atradīsies tik ilgi, kamēr tiks ierīkota skārienjūtīga signalizācija un uzlikta video novērošana.

Taču uz tilta kā tāda nekādi papildus pasākumi tilta apsargāšanai nav plānoti, norādīja U.Vidauskis. "Ja kāds vienalga kādu motīvu dēļ - vai nu tas ir asu izjūtu cienītājs vai varbūt pašnāvnieks mēģina nolekt, ir saprotams, ka pat teorētiski nav iespējams tādu apsardzi izvietot, kas to pilnībā novērstu, jo tad praktiski jāslēdz viss tilts."

Tāpat U.Vidauskis uzsvēra, ka bez šī tilta Rīgā ir arī citi tilti. Ja cilvēks savus nodomus nerealizēs vienā vietā, ir ļoti daudz un dažādu veidu, kā to izdarīt citur, sacīja RD preses pārstāvis. "Tā kā šajā gadījumā tur var tikai kārtējo reizi aicināt cilvēkus domāt ar galvu, būt saprātīgiem un saprast, ka nav tādu visaptverošu iespēju katru cilvēku apturēt."

Jau ziņots, ka RD Satiksmes departamentā, tiekoties ar apsardzes sistēmu speciālistiem, pagājušajā nedēļā nolemts, ka piemērotākais veids, kā pasargāt Vanšu tiltu no kāpējiem, ir nostiprināt žogus ap vanšu grupām un tos aprīkot ar signalizāciju, kas reaģē uz pieskārienu. Tāpat pie tilta piloniem tiks uzstādītas videonovērošanas kameras.

Signalizācijas un videonovērošanas kameru uzstādīšana varētu izmaksāt ap 8000 latu, ieskaitot Pievienotās vērtības nodokli, tomēr summa līguma tapšanas gaitā varētu mainīties. Uzņēmuma, ar kuru plānots slēgt līgumu, nosaukumu Satiksmes departaments pagaidām neatklāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas