Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

RD saistībā ar pārkāpumiem "Rīgas namu" Lāča rīcībā tiesībsargājošajās iestādēs nevērsīsies

Rīgas dome (RD) nelūgs tiesībsargājošās iestādes izvērtēt revīzijā konstatētos "Rīgas namu" bijušā vadītāja Andra Lāča pieļautos pārkāpumus.

RD Audita un revīzijas pārvalde savā atzinumā norādījusi uz "Rīgas namos" pieļautajiem pārkāpumiem, kā dēļ uzņēmuma dalībnieku sapulce atcēla Lāci no amata, taču netika norādīts uz tādiem pārkāpumiem, kas būtu izvērtējami tiesiskā ceļā. Taču jebkurā gadījumā lēmums par vēršanos tiesībsargājošajās iestādēs būtu jāpieņem uzņēmuma kapitāldaļu turētājam - Rīgas domes vadībai.

Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) pārstāvis Ģirts Dripe sacīja, ka ar Audita un revīzijas pārvaldes konstatējumiem bijis pietiekami, lai Lāci atceltu no amata. Tomēr neesot pamats lūgt konstatētos faktus izvērtēt likumsargājošām iestādēm, kas varētu lemt par vēl kādām papildu sankcijām saistībā ar pieļautajiem pārkāpumiem.

Jau vēstīts, ka trešdien par vairākiem pārkāpumiem dalībnieku sapulce no amata atcēlusi ilggadējo pašvaldības nekustamo īpašumu apsaimniekošanas uzņēmuma "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāju Andri Lāci. Šāds lēmums pieņemts, kad dalībnieku sapulce iepazinusies ar revīzijas rezultātiem uzņēmumā, kurā atklāti būtiski pārkāpumi.

Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes sniegtajā atzinumā secināts, ka "Rīgas nami" pārkāpuši likumu "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā". Uzņēmumā darbiniekiem sistemātiski piešķirtas piemaksas, kuras pat trīskārt pārsniegušas viņu pamatalgu. Turklāt šīs piemaksas piešķirtas pēc neskaidriem un nepārskatāmiem principiem.

Revīzijas laikā atklāti vēl vairāki pārkāpumi, piemēram, uzņēmuma kasē tiek glabāti lieli skaidras naudas līdzekļi - līdz pat 80 000 latu. Šo naudas līdzekļu izcelsmi un izlietojumu nav iespējams izkontrolēt. Turklāt secināts, ka uzņēmuma vadība apgrūtinājusi un kavējusi revīzijas veikšanu, nesniedzot nepieciešamos dokumentus.

Dalībnieku ārkārtas sapulcē secināts, ka SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētājs nav pienācīgā kārtā pildījis amata pienākumus, kavējis revīzijas veikšanu un pieļāvis pārkāpumus uzņēmuma saimnieciskajā darbībā.

Lai nodrošinātu uzņēmuma pilnvērtīgu darbību, "Rīgas namu" valdē Lāča vietā iecelts Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Kārlis Kavacs. Viņš pagaidām turpinās pildīt arī Īpašuma departamenta direktora pienākumus likumā atļautajā termiņā. Pēc tam departamentam tiks meklēts jauns vadītājs.

"Rīgas nami" dibināti 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 54,406 miljoni latu, un tas pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas