Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Remontdarbi Vienības gatvē ieilgs

Šā gada 9.oktobrī Rīgas pilsētas attīstības departaments saņēma trīs Mārupes iedzīvotāju iesniegumu, kurā apstrīdēta būvobjekta Vienības gatves posmā no Kaplavas ielas līdz Ozolciema ielai rekonstrukcijas būvatļauja. Līdz ar to ielas rekonstrukcijas būvatļauja apturēta saskaņā ar Administratīvā procesa likumu, kas paredz, ka saņemot šāda iesniegumu par administratīvā akta (būvatļaujas) apstrīdēšanu, tā darbība tiek apturēta. Dun darbi objektā pārtraukti, informē Rīgas dome.

Iedzīvotāji iesniegumā izsaka pretenzijas par vietējās joslas izbūvi un pieprasa saglabāt tiešos pieslēgumus no nekustamajiem īpašumiem uz Vienības gatvi. Ņemot vērā, ka Vienības gatve ir B kategorijas iela, šādu risinājumu nepieļauj Latvijas Valsts standarti. Vienības gatves posmā no Kaplavas ielas līdz Ozolciema ielai rekonstrukcijas būvprojekts (tajā skaitā daļa, kas saistīta ar vietējās joslas izbūvi), ir izstrādāts atbilstoši Latvijas Valsts standartiem.

Ņemot vērā, ka Vienības gatve ir kopējā pilsētas satiksmes infrastruktūrā būtiska B kategorijas iela, Satiksmes departaments uzdeva projektētājam izstrādāt Vienības gatves konservācijas darbu projektu. Konservācijas darbu projekts izstrādāts, lai nodrošinātu drošu transporta un gājēju kustību objektā, kā arī, lai ziemas periodā netiktu bojāti objektā līdz būvatļaujas apturēšanai veiktie rekonstrukcijas darbi. 26.oktobrī konservēšanas projekts tika saskaņots un nekavējoties sākti darbi.

Plānots, ka 8.novembrī objektā tiks palaista satiksme pa ielas četrām joslām. Kamēr laika apstākļi ļaus, tiks veikta arī apgaismojuma izbūve, divu luksoforu objektu būvniecība, trolejbusu galapunkta izbūves darbi. Nepiemēroto laika apstākļu dēļ objektā netiks ieklāta asfaltbetona virskārta un uzklāts ceļa horizontālais apzīmējums, satiksme tiks organizēta ar ceļa zīmēm. Objektā būs nodrošināta droša un brīva satiksmes plūsma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas