Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīdzinieki drīzumā varēs pieteikties bezmaksas latviešu valodas kursiem

Drīzumā rīdzinieki varēs pieteikties bezmaksas latviešu valodas kursiem, kas nodrošinās iespēju pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem, izņemot skolēnus un bezdarbniekus, apgūt latviešu valodu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Trešdien noslēdzās pieteikumu pieņemšana uz Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) izsludināto projektu konkursu "Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem". Konkursa  mērķis ir finansiāli atbalstīt projektus, kas nodrošina iespēju Rīgas iedzīvotājiem bez maksas apgūt latviešu valodu. Tika saņemti 20 pieteikumi par kopējo summu 191 875 lati.

Departaments līdz 6. februārim izskatīs iesniegtos pieteikumus un paziņos iedzīvotājiem tās iestādes, kurās tiks īstenots šis projekts. Informācija, tajā skaitā kontakttālrunis un iestādes atrašanās vieta, būs pieejama interneta vietnēs: www.iksd.riga.lv un www.riga.lv.

Pērn par Rīgas pašvaldības organizētajiem latviešu valodas kursiem bija liela interese un pieprasījums no iedzīvotāju puses. Kopsummā šim projektam tika atvēlēti 30 986 lati un kopskaitā tos apmeklēja vairāk nekā 500 rīdzinieku. Šogad Rīgas pašvaldība šim mērķim paredzējusi 60 000 latu. Finanšu līdzekļus piešķir konkursa kārtībā Izglītības iestāžu reģistrā esošām izglītības iestādēm vai valsts un pašvaldības iestādēm, kas savu darbību īsteno Rīgas pilsētā un var piedāvāt latviešu valodas mācību kursus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas