Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rīgā darbību sākuši pirmie 12 Bolt skrejriteņu uzlādes punkti

Eiropas skrejriteņu operators "Bolt" no piektdienas skrejriteņu lietotājiem piedāvā 12 skrejriteņu uzlādes punktus dažādās Rīgas vietās, informē "Bolt" pārstāvji.

Uzlādes punkti izveidoti ar mērķi uzlabot skrejriteņu pareizu novietošanu galvaspilsētā, vienlaikus atvieglojot citu satiksmes dalībnieku pārvietošanos. Paredzams, ka šis risinājums ilgtermiņā palīdzēs arī mazināt vandāļu sagāzto skrejriteņu skaitu.

Kopumā Rīgā uzstādīti pirmie 12 skrejriteņu uzlādes punkti dažādās vietās, kurās ik gadu novērojams augsts pieprasījums pēc "Bolt" skrejriteņiem. Uzlādes punkti pieejami Rīgas centrā, Skanstē, Teikā, Purvciemā, Ķengaragā, Mežciemā, Imantā, Zolitūdē.

Pārskats par vietām pieejams arī "Bolt" lietotnē, atrodot uzlādes punktu pēc elektrības simbola. Uzlādes punktos vienlaicīgi var veikt uzlādi pieciem vai 10 skrejriteņiem, atkarībā no uzstādītā uzlādes punkta. Lietotāji pēc skrejriteņa novietošanas uzlādes punktā saņems bonusu, kas būs pieejams "Bolt" mobilajā lietotnē un to varēs izmantot nākamajam braucienam ar "Bolt" skrejriteni.

Jaunais risinājums ir bezvadu tehnoloģija - lai veiktu skrejriteņu uzlādi, nav nepieciešami vadi, atsevišķi spraudņi vai akumulatoru nomaiņa. Pievienojot skrejriteni uzlādes punktā, uzlāde sākas automātiski un arī pats brauciens tiek noslēgts automātiski - šādos gadījumos lietotne neprasīs pievienot skrejriteņa fotogrāfiju. Uzlādes punktos ir iespējams uzlādēt tikai "Bolt" skrejriteņus.

Uzlādes punkti ir arī videi draudzīgi, jo mazinās nepieciešamība skrejriteņus vai akumulatorus transportēt, lai tos atsevišķi uzlādētu un pēc laika atkal nogādātu pilsētā. Pirmo reizi uzlādes punkti tika izvietoti Tallinā, Igaunijā, kur uzstādītie 39 uzlādes punkti ļauj "Bolt" samazināt vidēji 400 kilogramus CO2 mēnesī. Uzlādes punkti ir izvietoti arī Lietuvā un Portugālē.

Latvijā "Bolt" skrejriteņi sezonāli ir pieejami 11 Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Siguldā un Ikšķilē. Šogad "Bolt" skrejriteņu sezona Latvijā sākās 20.martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas