Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Rīgā drīzumā plāno sākt Kundziņsalas pārvada un Dienvidu tilta ceturtās kārtas būvdarbus

Rīgā drīzumā plāno sākt pārvada no Tvaika ielas uz Kundziņsalu un Dienvidu tilta ceturtās kārtas būvdarbus, šodien preses konferencē solīja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Par satiksmes pārvadu no Tvaika ielas uz Kundziņsalu departaments jau esot noslēdzis būvniecības līgumu ar pilnsabiedrību "RK link". Tāpat objektam ir izraudzīts iespējamais būvuzraugs un turpinās autoruzraudzības procedūras izvērtēšana.

Savukārt par Dienvidu tilta ceturto kārtu, kas ietver Jāņa Čakstes gatves izbūvi posmā no Valdeķu ielas līdz Ziepniekkalna ielai un Jāņa Čakstes gatves izbūvi posmā no Vienības gatves līdz Valdeķu ielai, norit būvniecības līguma un autoruzraudzības līguma slēgšanas process, kā arī turpinās būvuzraudzības pretendentu izvērtēšana.

Šiem projektiem drīzumā sekošot nākamie. 10.jūlijā noslēgšoties piedāvājumu iesniegšana par Zemitāna tilta remontu, bet 11.jūlijā - par Vanšu tilta rekonstrukcijas projektu un būvniecību.

Politiķis pauda cerību, ka šogad izdosies noslēgt līgumus un sākt strādāt pie minēto projektu īstenošanas.

Šo tiltu remontus plānots veikt divu gadu laikā. Pēc tam pašvaldība ķeršoties pie nākamajiem projektiem, piemēram, Gaisa tilta remonta.

Kā preses konferencē norādīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks (JV), tiltu un pārvadu rekonstrukcijas projektu izstrāde notikusi, iesaistot sabiedrību, rīkojot sabiedriskās apspriešanas.

Viņš uzsvēra jauno projektu nozīmi pilsētas centra atslogošanā no kravas transporta. Pabeidzot Dienvidu tilta ceturto kārtu Daugavas labajā krastā un uzbūvējot Kundziņsalas pārvadu, pilsētas centrs faktiski tiks atslogots no kravas transporta tranzīta.

Rīgā kopumā ir 145 tilti, pārvadi un gājēju tuneļi. Daļa no tiem savu laiku ir nokalpojuši, tomēr eksperti, pēc tiltu pārbaudēm, apstiprina, ka ikdienas slodzēm tie ir droši. Šobrīd pašvaldība strādā pie tā, lai jau savlaicīgi atjaunotu un pārbūvētu tiltus un pārvadus, nepieļaujot kritisku situāciju atkārtošanos, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

LETA jau ziņoja, ka līdz 2030.gadam tiltu būvniecībā un rekonstrukcijā Rīgā plānots ieguldīt vairāk nekā 300 miljonus eiro.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas