Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rīgā no piektdienas sāks pieslēgt apkuri

Pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks apsaimniekotajās mājās no piektdienas, 12.oktobra, sāks pieslēgt apkuri, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma preses sekretārs Krists Leiškalns.

Sākotnēji plānots siltuma sezonu sākt tikai pēc nedēļas, taču, ņemot vērā strauji augošo pieprasījumu pēc apkures pieslēgšanas, nolemts siltuma padevi sākt jau šonedēļ. Līdz pirmdienai, 15.oktobrim, plānot pieslēgt apkuri visās uzņēmuma apsaimniekotajās mājās.

Rīgas namu pārvaldnieks apsaimnieko ap 3500 namus, un siltums šogad tiks pieslēgts visām mājām, kas to vēlēsies. LETA jau ziņoja, ka Rīgas namu pārvaldnieks arī šogad saņēmis īstermiņa aizdevumu 5 miljonu latu apmērā, lai nosegtu iedzīvotāju apkures parādus un nodrošinātu laicīgu sezonas uzsākšanu.

Pērn siltums netika pieslēgts tikai četrām ēkām - vienā uzsākt apkures sezonu nebija iespējams tehnisku iemeslu dēļ, bet trīs namu iedzīvotāji paši no pakalpojuma atteikušies, jo nodrošinājuši alternatīvu apkuri.

Apkure namiem tiek pieslēgta pēc iedzīvotāju pieprasījuma, ja to izteicis vismaz 51% mājas iemītnieku, bet pilnvērtīga apkures sezona tiek uzsākta, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra noslīd līdz +8 grādiem.

Klientiem, kuriem ir parādi par mājokli, Rīgas namu pārvaldnieks piedāvā līdz 1.janvārim noslēgt mierizlīgumu par parādu atmaksu, kas paredz nosegt tikai parādu pamatsummu un atbrīvo no uzkrātās soda naudas.

Patlaban šo iespēju izmantojusi aptuveni piektdaļa parādnieku. Pret klientiem, kas nenoslēgs mierizlīgumu, uzņēmums no nākamā gada vērsīsies tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas