Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīga piedalīsies Baltkrievijas Solidaritātes dienas akcijā

Atsaucoties baltkrievu demokrātiskās kustības līderes Svjatlanas Cihanouskas un iniciatīvas grupas aicinājumam, Rīga līdz ar citām pasaules pilsētām piedalīsies Baltkrievijas Solidaritātes dienas akcijā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Svētdien, 7.februāra vakarā, vairākas vietas Rīgā tiks izgaismotas Baltkrievijas neatkarības karoga krāsās, tostarp Rīgas Rātsnams un VEF Kultūras pils.

Līdztekus, lai simbolizētu atbalstu Baltkrievijas tautas brīvības cīņām, Rīgas dome sadarbībā ar dronu tehnoloģiju inovāciju uzņēmumu LMT veido video sveicienu, kurā uz Daugavas - upes, kas savieno Latviju un Baltkrieviju - tiks izgaismots Baltkrievijas neatkarības baltsarkanbaltais karogs, norādīja domē.

Tāpat tika minēts, ka atbalsta akcijā piedalīsies arī Ārlietu ministrija, Latvijas Nacionālā bibliotēka un Latvijas televīzija.

Rīgas domē skaidroja, ka Cihanouska uzrunājusi starptautisko sabiedrību, aicinot Baltkrievijas draugus 7.februārī paust atbalstu baltkrievu tautas cīņai par brīvību, taisnību un demokrātiju. Tāpat Cihanouska aicina piedalīties solidaritātes akcijā vairākos veidos - rīkot solidaritātes pasākumus, sūtīt vēstules politieslodzītajiem Baltkrievijā, izgaismot ēku fasādes Baltkrievijas neatkarības karoga krāsās, vai arī rakstīt ziņas un uzņemt video, tos publicējot sociālajos medijos ar tēmturi "#StandWithBelarus".

Atbalsta pasākumu Rīgā iniciatīvas grupā darbojas Lolita Čigāne, Mārtiņš Vaivars, Kristaps Drone, baltkrievu kopienas Rīgā pārstāvji Aliaksandrs Noviks un Volha Prakopieva.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas