Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā piketēs pret Brīvības ielas nepievilcīgumu

Lai aktualizētu tukšo skatlogu problēmu Rīgā, Brīvības ielā, apvienība "Pilsēta cilvēkiem" šonedēļ rīkos piketu "Dzīvību Brīvības ielai", aģentūru LETA informēja apvienībā.

Piketā plānots vērst uzmanību uz to, ka pelēka, nepatīkama un skaļa iela atbaida cilvēkus, iznīcinot ielā uzņēmējdarbību. Pikets, kurā piketētāji stāvēs pie tukšajiem skatlogiem, notiks Mobilitātes nedēļas un "Dienas bez auto" laikā, 22.septembrī plkst.17.30.

"Ilgstoši izveidojusies situācija neveicina gājēju vēlmi uzturēties ielā, bet tai doties cauri tikai nepieciešamības gadījumā. Līdz ar to ielā nav dzīva un pievilcīga vide, kā sekas var redzēt mazajam biznesam - ielas garumā starp Raiņa bulvāri un Gaisa tiltu saskaitīju vairāk nekā 80 tukšu skatlogu," norāda "Pilsēta cilvēkiem" valdes loceklis Rūdolfs Golubovs.

Aktīvisti vēlas Rīgas domes deputātiem atgādināt, ka Brīvības ielā būtu jāmierina satiksme un jāizvieto labiekārtojums, lai iela pamazām kļūtu pievilcīga visiem tās lietotājiem, nevis tikai autobraucējiem.

Aktīvisti aicina visus, kas vēlas dzīvīgāku, zaļāku un patīkamāku Brīvības ielu, piedalīties piketā, tiekoties Brīvības ielā 87.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, pikets ir pieteikts pašvaldībā. Tā mērķis ir vērst Rīgas domes un Rīgas iedzīvotāju uzmanību nepieciešamībai padarīt Brīvības ielu un Rīgas pilsētvidi cilvēkiem draudzīgāku un drošāku.

Pieteicējs ir apvienība "Pilsēta cilvēkiem". Pieteiktais dalībnieku skaits ir 150. Pieteikumā norādīts, ka pasākums notiks no plkst.17.30 līdz 18.30.

ziņa papildināta

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas