Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Rīgā plāno trīs skolu apvienošanu

Rīgas domes izglītības iestāžu optimizācijas komisija šodien atbalstīja trīs skolu reorganizāciju, pievienojot tās citām skolām. Apvienošana skars Rīgas Mežaparka vidusskolu, Iļģuciema sākumskolu un Imantas sākumskolu, ziņo domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

«Optimizācijas komisijas atbalstītie priekšlikumi ir vērsti, lai nodrošinātu kvalitatīvu un ērti pieejamu izglītību un saglabātu darba vietas pedagogiem. Vienlaikus tiks risināts jautājums par atbrīvoto ēku izmantošanu. Tā kā iecerēto reorganizāciju rezultātā atbrīvosies pirmskolas izglītībai piemērotas telpas, nākotnē tajās varēs iekārtot bērnudārzus,» saka Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētājs Juris Zaķis.

Rīgas Mežaparka vidusskolu (Inčukalna iela 2) plānots reorganizēt, pievienojot Rīgas 18.vakara (maiņu) vidusskolai (Sīmaņa ielā 14/16). Rīgas Mežaparka vidusskolā mācās 110 skolēni, bet Rīgas 18. vakara (maiņu) vidusskolā ir 1038 audzēkņi. Abas skolas īsteno vienādas izglītības programmas – vispārējās vidējās izglītības vakara (maiņu) programmu un pedagoģiskās korekcijas pamatizglītības programmu. Tāpat daļa pedagogu patlaban strādā abās skolās. Pašvaldības izdevumi skolas uzturēšanai uz vienu skolēnu Mežaparka vidusskolā ir 1046 lati, Rīgas 18.vakara (maiņu) vidusskolā – 141 lats.

Uz Mežaparka vidusskolas ēku vēlāk varētu pārcelt Rīgas 5.speciālo internātpamatskolu un tādējādi tiktu atbrīvotas divas pirmsskolas ēkas, kurās tagad darbojas šī skola.

Plānota arī Iļģuciema sākumskolas (Baltā iela 15) reorganizācija, pievienojot to Rīgas 54.vidusskolai (Baltā iela 22). Iļģuciema sākumskolā mācās 101 skolēns, Rīgas 54.vidusskolā – 405 skolēni. Pēc reorganizācijas darbu Rīgas 54.vidusskolā varētu turpināt lielākā daļa pedagogu. Pašvaldībai viens skolēns Iļģuciema sākumskolā izmaksā gandrīz 863 latus, bet Rīgas 54.vidusskolā - 364 latus.

Līdzīgi plānots reorganizēt Rīgas Imantas sākumskolu (Slokas iela 197), pievienojot to Rīgas Ostvalda vidusskolai (Dammes iela 20). Rīgas Imantas sākumskola ar 112 bērniem arī ir izvietota pirmskolas ēkā un uz Rīgas Ostvalda vidusskolu, kurā jau mācās 652 skolēni, iespējams pārcelt visas Imantas sākumskolas klases kopā ar pedagogiem. Patlaban pašvaldības izdevumi uz vienu skolēnu Rīgas Imantas sākumskolā ir 880 lati, bet Rīgas Ostvalda vidusskolā 319 lati.

Jautājumu vēl jāskata Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejai, bet galīgo lēmumu jāpieņem Rīgas domei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas