Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīgā šodien Diena bez auto - uzrādot tehnisko pasi, sabiedriskais transports par brīvu

Noslēdzoties Eiropas mobilitātes nedēļai, Rīgā sestdien notiks akcija Diena bez auto. Tās laikā iedzīvotāji aicināti atstāt savus transportlīdzekļus mājās un dienas gaitās doties ar sabiedrisko transportu, velosipēdu, alternatīviem transportlīdzekļiem vai kājām, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Lai aicinātu rīdziniekus Eiropas mobilitātes nedēļas akcijā Diena bez auto pilsētā pārvietoties, izmantojot alternatīvus pārvietošanās līdzekļus, pašvaldības SIA Rīgas satiksme transportlīdzekļu vadītājiem, uzrādot transportlīdzekļa tehnisko pasi, sestdien piedāvā sabiedrisko transportu izmantot bez maksas.

Dienas bez auto laikā no plkst.11 līdz 17 tiks slēgta bezsliežu transportlīdzekļu satiksme Miera ielā posmā no Brīvības ielas līdz Palīdzības ielai. Slēgtajā Miera ielas posmā Satiksmes departaments sadarbībā ar Miera ielas republiku rīko vairākus pasākumus.

Ceļu satiksmes drošības direkcija Miera ielas 23.nama pagalmā organizēs Drošo pagalmu, aicinot reģistrēt velosipēdus, pārbaudīt to tehnisko stāvokli un aprīkojumu.

Tāpat visā slēgtajā Miera ielas posmā būs iespējams aplūkot garāko skeita dēļu paraugdemonstrējumus, piedalīties veloskaistināšanas akcijā, meklēt sērfošanas iespējas pilsētas centrā, kā arī pilsētnieki tiks aicināti izteikt savu viedokli par nepieciešamajiem infrastruktūras uzlabojumiem pilsētā. Savukārt veikals Gandrs Miera ielā ikvienu klātesošo, kas ieradīsies ar velosipēdu, aicinās risināt velo mīklu. Tās dalībnieku mērķis būs iepazīt Miera ielu un tai piegulošās, vēl neatklātās teritorijas ar velosipēdu.

Mežaparkā no plkst.11 līdz 16 transportlīdzekļu satiksmei tiks slēgta Stokholmas iela posmā no Kokneses prospekta līdz Stendera ielai. Mežaparka ielu svētkos pilsētnieki tiks aicināti izbaudīt Mežaparka šarmu bez auto - ielas pilnībā būs pieejamas gājējiem.

Mežaparka ielu svētku laikā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties veloparādē, kurā tiks vērtēti interesantākie braucamrīki, ekstravagantākais braucējs un košākā komanda. Tāpat notiks velosipēdu ātrbraukšanas un lēnbraukšanas mači, florbola un strītbola spēles, kā arī orientēšanās pasākums Mežaparkā un ielu slēpošanas sacensības. Tāpat ikviens interesents varēs baudīt koncertu uz brīvās skatuves un mākslu Stokholmas ielā.

Pie Brīvības pieminekļa no plkst.11 līdz 16 ikvienam interesentam būs iespēja pārbaudīt veloprasmes trijās velošķēršļu joslās - pilsēta ikdienas apstākļos, pilsēta intensīvas satiksmes apstākļos un veloizbrauciens ārpus pilsētas. Speciālisti no Drošas braukšanas skolas stāstīs par drošu pārvietošanas ar velosipēdu pilsētā. Piedalīties aicināts ikviens - gan ar, gan bez velosipēda, jo velosipēdi būs pieejami pie šķēršļu joslas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas