Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Rīgā tūrisma sezonu atklās sestdien ar plašu pasākumu klāstu

Sākot tūrisma sezonu, sestdien, 26.aprīlī, Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centrs kopā ar ieinteresētajām organizācijām piedāvā pasākumu programmu „Atklāj savu Rīgu”, informē Rīgas dome. Tā ir iespēja rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedalīties bezmaksas tematiskajās ekskursijās, sacensībās pārbaudīt zināšanas par Rīgas ievērojamākiem tūrisma objektiem, bet aktīvās atpūtas cienītājiem – izmēģināt savus spēkus „Džungļu takā” pie Dambjapurva ezera.Tūrisma sezonas atklāšanas pasākumi 26.aprīlī:

Rātsnama apskate Rīgas vicemēra Almera Ludvika vadībā
no plkst.10.00 līdz 10.30.
Līvu ceļš
Tūrisma maršruts pa Rīgas pirmcēlāju – līvu pēdām.
Tūrisma maršrutu veidojis Rīgas domnieks – līvs Dainis Stalts kā ieguldījumu Līvu ceļa atklāsmē no tuvu un tālienes nākušajiem Rīgas viesiem un ciemiņiem.
Ekskursijas sākums 11.00 pie Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja.
Muzikālā Rīga
Mūzikas mīļotājiem iespēja paraudzīties uz Rīgas namiem un ielām iedvesmojoša un muzikāla gida pavadībā!
Ekskursijas sākums plkst.11.00 pie Melngalvju nama. Ekskursijas ilgums apm. divas stundas. Ekskursija kājām.
Bērnu Rīga
Pirmsskolas vecuma un jaunāko klašu bērniem kopā ar vecākiem ekskursijas laikā būs iespēja atklāt daudz jauna un interesanta par Rīgu leģendās un pasakās. Ekskursijas sākums 26.04. plkst.11.00 pie Melngalvju nama. Ekskursijas ilgums apm. viena stunda.
Viduslaiku Rīga
Ekskursija paredzēta visiem – gan bērniem un jauniešiem, gan viņu vecākiem un vecvecākiem.
Tās laikā būs iespēja iejusties viduslaiku gaisotnē, satikt viduslaiku iedzīvotājus, bruņiniekus, mūkus un laupītājus, pašiem būs jāiztur dažādi pārbaudījumi. Pēc ekskursijas būs iespējams nofotografēties viduslaiku tērpos.
Ekskursijas sākums plkst. 12.00 pie Melngalvju nama. Ekskursijas ilgums: divas stundas.
Tirgotāju Rīga
Ieskatu par Rīgas Tirdzniecības vēsturi iegūsiet, dodoties ekskursijā uz Berga Bazāru. Ekskursijas gaitā uzzināsiet gan veco noliktavu, gan mūsdienīgo iepirkšanās centru vēsturi. Savdabīgākajā Rīgas kvartālā – „Berga bazārā” iepazīsieties ar šā kvartāla vēsturi, kā arī ar nelielajām tirgotavām, kur mūs gaidīs dažādi pārsteigumi. Pēc ekskursijas būs iespēja iepirkties unikālajā Berga bazāra lauku labumu tirdziņā.
Ekskursijas sākums plkst. 9.30 pie Melngalvju nama. Ekskursijas ilgums: trīs stundas.
Vecrīgas kods
Ekskursija visu vecumu interesentiem, kuri vēlas iepazīt Vecrīgu neparastā veidā – aizraujoši, izzinoši, atmiņā paliekoši. Tā ir komandu sacensība vērīgākajiem un zinošākajiem.
“... Caur klostera vārtiem uz Daugavas pusi ved ceļš, kas šodien Tev jāmeklē... kur Jāņa baznīca noslēpusi norādes savā fasādē! Tevis meklētie ir divi. Vai tie skaitļi ir, simboli, vai sejas, tas jānoskaidro tūlīt pat!...’’ (ekskursijas pieteikuma fragments).
Ekskursijas sākums plkst.11.00 un 14.00 pie Melngalvju nama. Ekskursijas ilgums: 2,5 stundas.
Naksnīgā Rīga
Ekskursija ar teatralizētiem elementiem un līdzdarbošanos. Iespēja viesoties pie Mencendorfa kundzes, tikties ar Alķīmiķi, Zāļu tantiņu un Skursteņslauķi, piedalīties dažādos konkursos.
Ekskursijas sākums plkst.20.00 pie Melngalvju nama. Ekskursijas ilgums: 2 – 2,5 stundas.
Iepazīsti Rīgu ar tūrista acīm
Ekskursija gan ar autobusu (iespēja iepazīt Lielo Rīgu), gan kājām pa Vecrīgu.. Ekskursijas noslēgums „Kas var mani aizdziedāt, kas var mani aizrunāt” krodziņā „Pie Senā Dzintara Ceļa” ar senlatviešu nacionālos ēdienu degustāciju.
Ekskursijas sākums plkst. 11.00 un 14.00 pie Strēlnieku pieminekļa. Ekskursijas ilgums: 3,5 stundas.
Sacensība “Mana pilsēta”
Iespēja piedalīties, pārbaudīt savas zināšanas – kopā ar draugiem, radiem, darba kolēģiem.
Pusotras stundas laikā, izmantojot karti, jāatrod 20 jūgendstila arhitektūras objekti, jāsameklē jautājumos norādītie šo ēku arhitektūras simboli.
Sacensību dalībnieki no studentiem konsultantiem saņems informāciju par attiecīgo arhitektūras pieminekli un atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Uzvarētāji iegūs pārsteiguma balvas
Sacensību sākums no plkst. 10.00 līdz 10.30 Rātslaukumā pie Rolanda pieminekļa.

Aktīvās atpūtas cienītājiem „Džungļu takā ” pie Dambjapurva ezera
Plkst.12.00 Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektors Juris Viņķelis iepazīstinās ar Džungļu takas attīstību, Dambjapurva ezera aktīvo atpūtas zonu, šopavasar gaidāmajiem pārsteigumiem – rotējošo strūklaku, bērnu pilsētiņu;
No plkst. 12.15 līdz plkst. 13.00 pasākuma vadītājs apmeklētājus izvadās pa Džungļu taku, iepazīstinās ar tās elementiem un aicinās tos izmēģināt;
Plkst. 13.00 veiklības sacensības;
Plkst. 14.00 dalībnieku apbalvošana;
Plkst. 14.30 pēc aktīvas atpūtas – pikniks dabā

Rīgas retro tramvajs
„Rīgas bulvāru loks” – 15 minūšu braucienā būs iespēja iepazīties ar Rīgas arhitektūras un kultūras simboliem.
Maršruta galapunktā – Ausekļa ielā – cilvēki tiks aicināti doties pastaigā pa „Jūgendstila rajonu” pēc tūrisma ceļveža „Rīgas jūgendstila pērles” un iepazīt spilgtākos Rīgas jūgendstila arhitektūras paraugus.
Mežaparks
Stundas braucienā retro tramvajs Jūs aizvedīs uz Mežaparku – gleznainu privātmāju rajonu, kura arhitektūrā lielākoties atspoguļojas jūgendstila estētika. Mežaparkā sastopams gan tā sauktais „Šveices vasarnīcu” stils, gan vācu „dzimtenes stilam” tuvas formas.
Tramvajs aties no Radio loka (pretim Latvijas Nacionālajai operai).
Atiešanas laiki: plkst.11.30; plkst.13.30 „Bulvāru loks”; plkst.12.00; plkst.14.00 „Mežaparks”

Pieteikties un saņemt ielūgumus uz pasākumiem lūdzam savlaicīgi no 18. līdz 25.aprīlim Tūrisma informācijas centrā Rātslaukumā 6, tālr. 67037900; 67037906, e-pasts: [email protected]


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas