Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgā varēs apskatīt Vācijas jūras spēku fregati

Svētdien Rīgā interesentiem būs iespēja apskatīt Vācijas jūras spēku flotes fregati Brandenburg, kas Rīgā pietauvojās jau piektdien, informēja Vācijas vēstniecībā Latvijā.

Fregate Rīgā uzturēsies līdz pirmdienai, 22.oktobrim, lai pēc divu nedēļu intensīva mācību kursa uzkrātu spēkus tālākam ceļam. Fregates apskate šodien būs iespējama laikā no plkst.13 līdz 16.

Fregates apkalpe komandkapteiņa Geralda Lībiha vadībā apgūst operatīvās darbības programmu, kas parasti notiek pēc tam, kad kuģis ilgāku laiku ir pavadījis apkopes režīmā, lai sagatavotos nākamajām operācijām. Pēc veiksmīgi izietas apmācību programmas kuģis arī turpmāk piedalīsies dažādās starptautiskās operācijās.

Brandenburg ir 123.klases fregate, kas ekspluatācijā nodota 1994.gada oktobrī. Šīs fregates galvenais uzdevums ir cīņa ar zemūdenēm. Uz kuģa klāja ir iespējams izvietot divus helikopterus. Bez zemūdeņu iznīcināšanas funkcijas šīs klases kuģi ir aprīkoti arī ar pretgaisa aizsardzības iekārtam, kas lietojamas pašaizsardzības nolūkos, kā arī cīņai pret mērķiem jūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas