Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgā varēs izmēģināt videi draudzīgus transportlīdzekļus

Turpinoties Eiropas mobilitātes nedēļai, rīdzinieki piektdien varēs doties bezmaksas ekskursijās ar elektrisko motorlaivu un lēngaitas elektromobili, kā arī aplūkot elektrovelosipēdu un iepazīt citus videi draudzīgus transportlīdzekļus, informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

SIA Kanāla Motorlaivu kompānija piektdien no plkst.11 līdz 16 piedāvās bezmaksas ekskursiju ar elektrisko motorlaivu pa Pilsētas kanālu maršrutā - Kronvalda parks (Rīgas brīvostas pārvalde Kalpaka bulvārī 12)-Bastejkalns-Kronvalda parks.

Savukārt SIA Impresso no plkst.11 līdz 16 interesentiem piedāvās bezmaksas ekskursijas ar lēngaitas elektromobili maršrutā no Bastejkalna (Brīvības pieminekļa laukums) līdz Līvu laukumam - Bastejkalns-Smilšu iela-Mazā Smilšu iela-Zirgu iela-Šķūņu iela (gar Doma laukumu)-Amatu iela-Līvu laukums-Meistaru iela-Basteja bulvāris (Brīvības piemineklis).

Eiropas Savienības mājā šodien notiks atvērto durvju diena, elektromobiļa un elektrovelosipēda apskate un diskusija profesionāļiem Mobilitāte un zaļās tehnoloģijas.

Pie Eiropas Savienības mājas Aspazijas bulvārī 28 plkst.14.30 ikvienam interesentam būs iespēja apskatīt elektromobili un elektrovelosipēdu.

Savukārt plkst.15 Eiropas Savienības mājā klātienē, kā arī tiešraidē www.esmaja.lv būs vērojama ekspertu diskusija Ilgtspējīga mobilitāte Latvijā.

Kā ziņots, no 16. līdz 22.septembrim Rīgā notiek Eiropas mobilitātes nedēļa, kas galvaspilsētā tiek organizēta jau vienpadsmito gadu. Tās mērķis ir popularizēt dabai draudzīgu un veselīgu pārvietošanos, pievērst sabiedrības uzmanību transporta ietekmei uz cilvēka veselību un dzīves kvalitāti.

Sestdien, 22.septembrī, Rīgā notiks Diena bez auto, kuras laikā Miera iela posmā no Brīvības ielas līdz Tallinas ielai pilnībā tiks atvēlēta gājējiem, velobraucējiem un tramvaja satiksmei. LETA jau ziņoja, ka, uzrādot sava transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, akcijas Diena bez auto laikā autovadītāji sestdien Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas.

Mobilitātes nedēļas gaitā līdz 22.septembrim Rīgas Motormuzejā, Sergeja Eizenšteina ielā 6, notiks veloapmācības un velosipēda vadītāja eksāmeni - tiks rīkotas bezmaksas lekcijas par ceļu satiksmes noteikumiem, kā arī iespēja nokārtot velosipēda vadītāja eksāmenu un iegūt velosipēda vadītāja apliecību. Lekcijas sāksies plkst.15, bet eksāmena kārtošana notiks plkst.16. Lai piedalītos lekcijā, jāpiesakās savlaicīgi pa tālruni 67025888.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas