Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Rīgā veikts ielu un tiltu bedrīšu remonts 659 kvadrātmetru platībā

Rīgā šā gada pirmo divu mēnešu laikā veikts ielu un tiltu bedrīšu remonts 659 kvadrātmetru platībā, aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ieva Prauliņa.

Viņa norādīja, ka janvārī un februārī galvenokārt tika remontētas lielākās bedres, lai novērstu avārijas situācijas. Savukārt no marta līdz ar gaisa temperatūras paaugstināšanos bedres veidojas daudz straujāk, un remonts būs nepieciešams daudz lielākā apmērā.

"Laika apstākļos, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem - brīžiem piesalst un atkal atkūst - bedrītes veidojas īpaši strauji. Šādos laika apstākļos bedres var izveidoties pat dažu stundu laikā. Visstraujāk bedrītes veidojas tajās ielās, kur ir novecojis asfaltbetona segums un ir augsta satiksmes intensitāte," paskaidroja Satiksmes departamenta Transporta būvju uzturēšanas un būvniecības pārvaldes priekšnieks Andris Binde.

Saskaņā ar departamentā sniegto informāciju Rīgas pašvaldības budžetā šogad ielu un tiltu bedrīšu remontam plānots finansējums ir 415,48 tūkstoši latu, kas ir divas reizes mazāk nekā 2009.gadā. Binde klāstīja, ka par piešķirto finansējumu būs iespējams saremontēt aptuveni 36 tūkstošus kvadrātmetru bedrīšu.

"Ierobežotā budžeta apstākļos bedrīšu remontu plānots nodrošināt pilsētas maģistrālajās ielās, pa kurām kursē sabiedriskais transports, un uz tiltiem. Savukārt rajona nozīmes ielās būs iespējams veikt tikai to bedrīšu remontu, kas nepieciešams avārijas situāciju novēršanai," viņš atzina, piebilstot, ka nepieciešamības gadījumā gan departaments bedrīšu remontam uz maģistrālajām ielām un tiltiem piesaistīs papildu finansējumu no sākotnēji plānotā finansējuma citiem ielu un tiltu uzturēšanas darbiem.

Departamentā pastāstīja, ka Rīgā bedrīšu remontu veic ielu uzturēšanas uzņēmumi "CP Serviss", "Roadex" un "Ceļu pārvalde". Bedrītes uz tiltiem remontē tiltu uzturēšanas uzņēmums "Rīgas tilti". Atbilstoši līgumiem ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem jāveic ikdienas ielu un tiltu apsekošana un jāremontē bedrītes - prioritāri maģistrālajās ielās un uz tiltiem.

Pērn Rīgā bedrīšu remonts tika veikts 66 tūkstošu kvadrātmetru platībā, tam izlietojot 865,63 tūkstošus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas