Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Rīgas daudzdzīvokļu namu iemītnieki var bez maksas savā pagalmā saņemt šķirošanas konteinerus

Sākot no 14.maija ikvienam Rīgas daudzdzīvokļu namu iemītniekam ir iespēja pieprasīt un bez maksas saņemt šķirošanas konteineru komplektu savā pagalmā, informē Latvijas Zaļais punkts.

Lai iegūtu šķirošanas konteinerus, vismaz vienam daudzdzīvokļu nama iemītniekam Latvijas Zaļā punkta mājas lapā jāaizpilda vienkārša pieteikuma anketa, kurā jāapliecina gatavība šķirot atkritumus un jānorāda sava, kā arī nama apsaimniekotāja vai īpašnieka kontaktinformācija.

Izmantojot saņemto informāciju, Latvijas Zaļā punkta sadarbības partneris SIA Eko Rīga sazināsies ar nama apsaimniekotāju un vienosies par iespējām uzstādīt konteinerus plastmasas, papīra un stikla šķirošanai. Plašāka informācija un konteineru pieteikšanas anketa pieejama www.zalais.lv/lv/pieprasi-konteineru/.

„Lai gan atkritumu šķirošanas pieejamība pēdējo pāris gadu laikā Rīgā būtiski uzlabojusies un iedzīvotāju vajadzībām uzstādīts ap 3000 šķirošanas konteineru, kā arī iekārtoti trīs šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumi, atkritumus šķiro vien trešdaļa rīdzinieku. Joprojām visbiežāk minētais atkritumu nešķirošanas iemesls ir attiecīgo konteineru trūkums dzīvesvietas tuvumā. Patiesi pateicos tiem, kuri jau šķiro atkritumus, un aicinu šķirotājiem piebiedroties jaunus. Turklāt vēlos uzsvērt, ka Latvijas Zaļā punkta un Eko Rīga izveidotā elektroniskā platforma ir iespēja ar viena datorpeles klikšķa palīdzību apliecināt, ka protam ne vien gausties un dusmoties par to, kā mums nav, bet arī uzņemties iniciatīvu un iegūt to, ko vēlamies,” aicina Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis.

Šķirošanas konteineru uzstādīšanas piedāvājums attiecas uz daudzdzīvokļu namu iemītniekiem, bet privātmāju iedzīvotāji aicināti sašķirotos atkritumus nogādāt uz Eko Rīga šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu Ganību dambī 27 vai kādu citu no publiskajiem atkritumu šķirošanas laukumiem vai punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas