Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Rīgas dome nolemj likvidēt RSK

Rīgas domes deputāti šodien nolēma likvidēt pašvaldībai piederošo apdrošināšanas kompāniju RSK, kura plašāk pazīstama ar iepriekšējo nosakumu Rīgas slimokase.Par to nobalsoja 32 valdošās koalīcijas deputāti, pret bija un atturējās opozīcija.Deputāts Olafs Pulks (JL) izvirzīja priekšlikumu izslēgt no RSK pamatkapitāla nekustamo īpašumu Lāčplēša ielā 38, kurā atrodas apdrošināšanas administrācija.

_JL _uzskata, ka īpašumu jāsaglabā pašvaldības īpašumā, jo telpas ēkā nomā arī poliklīnika, ko izmanto daudz rīdzinieku. Vairākums deputātu šo priekšlikumu noraidīja, līdz ar to minētā ēka paliks likvidējamā uzņēmuma pamatkapitālā, un tās nākotne būs likvidatora ziņā, kā iepriekš norādīja par pilsētas īpašumiem atbildīgais domnieks Andris Ameriks (LPP/_LC_)._Diena _jau rakstīja, ka grūtības _RSK _radās tāpēc, ka uzņēmums nespēja izpildīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) prasības par aktīvu apjomu. FKTK jau apturējusi visas _RSK _izsniegtās licences līdz nākamā gada 31.janvārim, taču uzņemtās saistības tā turpina pildīt. Iepriekš tika pieļauts, ka, lai risinātu _RSK _finanšu problēmu, _RSK _varētu privatizēt, taču turpmāku virzību šī ideja tā arī neguva.A.Ameriks iepriekš apgalvoja, ka pašvaldība nespētu tik īsā laikā - līdz februārim - piesaistīt privātu investoru, kurš būtu gatavs _RSK _ieguldīt nepieciešamos 1,4 miljonus latu FKTK prasību nodrošināšanai. Pašvaldībai šādi līdzekļi neesot, turklāt «būtu nepareizi budžeta naudu ieliktu riskantā apdrošināšanas biznesā, kas turklāt nav pašvaldības funkcija».Pašvaldība jau pagājušā gada maijā _RSK _pamatkapitālā ieguldīja 1,25 miljonus latu, lai netiktu apturēta kompānijas darbības licence. _RSK _pašu līdzekļos radās iztrūkums, jo valstī mainījās pamatkapitāla aprēķināšanas kārtība, izslēdzot no tās nekustamos īpašumus, kas _RSK _pamatkapitālā atrodas kopš seniem laikiem.Arī tagad _RSK _aktīvu struktūrā aptuveni 70% veido nekustamais īpašums, bet tikai 30% naudas līdzekļi.Arī pēc likvidācijas _RSK _turpinās pildīt savas saistības par jau noslēgtajiem līgumiem. Savukārt, ja naudas tam vairs nepietiks, atlīdzības garantēs Apdrošināto aizsardzības fonds. Ja apdrošinājuma ņēmējs ir fiziskā persona, kompensācijas apmērs veidos 50% no atlīdzības, bet ne vairāk kā 2000 latu. Kā uzsver finanšu uzraugi, patlaban _RSK _aktīvu saistību izpildei pietiek.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas