Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Rīgas domes opozīcija pieprasa Rīgas namu pārvaldnieka valdes nomaiņu

Rīgas domes frakcijas Vienotība deputāti ceturtdien Mājokļu un vides komitejā pauda neuzticību pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) valdei un vēlējās panākt tās nomaiņu, tomēr kvoruma trūkuma dēļ opozīcijai šī iecere neizdevās.

Opozīcijas pārstāvji norāda, ka pašvaldības kapitālsabiedrība gada laikā ir strādājusi ar lieliem finansiāliem parādiem, nav samazināta uzņēmuma administrācija, nav uzlabota sniegto pakalpojumu kvalitāte un RNP nav spējis samazināt apsaimniekošanas izdevumus, kā to iepriekš bija solījis.

Uz komitejas sēdi, kurā atkārtoti tika skatīts RNP darbības rezultātu detalizēts pārskats, uzņēmuma valde nebija sagatavojusi detalizētu pārskatu par uzņēmuma darbību, nevarēja atbildēt uz deputātu jautājumiem, norāda Vienotības deputāti.

Ņemot vērā, ka RNP gada laikā nav spējis nosiltināt nevienu māju Rīgā, nav joprojām salabojis nevienu nama jumtu, nav izveidojis vienotu apsaimniekošanas pakalpojumu norēķinu kārtību, liek iedzīvotājiem maksāt par pakalpojumiem, kurus viņi neizmanto, neinformē par plānotajiem māju remontdarbiem un to izmaksām, opozīcijas deputāti pieprasīja izteikt neuzticību RNP valdei.

Lai saņemtu domes juristu konsultācijas, Vienotības deputāti pieprasīja sēdē pārtraukumu, pēc kura komitejas vadītājs nespēja nodrošināt kvorumu, tādēļ komitejas sēde nevarēja notikt.

"Protams, ka domes koalīcija nevēlas izteikt neuzticību sev lojālajai uzņēmuma valdei, tādēļ kvoruma komitejā netika nodrošināts apzināti", uzskata frakcijas Vienotības deputāti.

Tāpat deputāti uzsver, ka nākamajā komitejas sēdē atkal prasīs deputātiem izteikt neuzticību RNP valdei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas