Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Rīgas galvenais arhitekts: Šlesers ir rīcības cilvēks, bet arī man ir pieredze

“Viņš [Ainārs Šlesers] ir rīcības cilvēks, savukārt man ir pietiekama pieredze gan diplomātiskajās institūcijās, gan valsts iestādēs, esmu aizstāvējis savu viedokli pilsētas plānošanā, tā ka dialogs un saruna ir pilnīgi iespējama,” tā sadarbību ar vicemēru Aināru Šleseru (LPP/LC) prognozē Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe.

Jau vēstīts, ka A.Šlesers (LPP/LC) ir piekritis uzņēmuma iniciatīvai izvietot uz Daugavas starp Vanšu un Akmens tiltiem peldošas piestātnes. Domnieki pagaidām gan piebremzējuši šī projekta tālāku virzību. A.Šlesers arī paudis atbalstu Maskavas priekšpilsētā pie Salu tilta debesskrāpja -  24 stāvu augstumā - , būvniecību, lai arī to liedz pilsētas attīstības plāns. “Mēs atcelsim visu, ko vajadzēs,” šonedēļ izteicās A.Šlesers.

Uz jautājumu, vai viņu nebaida A.Šlesera enerģija, J.Dripe atteica, ka ir normāli, ka katrs izvirza savas prioritātes. Apspriest varot visu un nevajagot nogalēt atsevišķa uzņēmēja iniciatīvas, taču uzņēmējiem vajadzētu paskaidrot, kāda ir procedūra un kādi šobrīd spēkā esošie Rīgas domes noteikumi pilsētas attīstīšanā. Ir noteikta kārtība, uzsvēra J.Dripe.

“Protams, ka vajag aktīvi rīkoties, atbalstīt uzņēmējdarbību, bet pilsēta ir vairākos gadsimtos radies veidojums ar visiem kultūras uzslāņojumiem, un tas ir pietiekami nopietni. Ir jābūt konstruktīvām sarunām, inteliģentā veidā un atbilstoši, ko pilsēta lēmusi attīstībai. Mana interese ir informēt domes vadību, arī vicemēru, par tiem noteikumiem, kādus esam radījuši un ka jāatrod kāds loģisks kompromiss,” sacīja pilsētas galvenais arhitekts. Viņam šobrīd nav bažas, ja dialoga nebūs.

J.Dripe nav redzējis projektu par peldošo būvju izvietošanu uz Daugavas, taču sacīja, ka pilsētas attīstības plāns to pieļauj. Runa gan ir tikai par sezonālām būvēm, kā tas noteikts attīstības plānā un šādu pieeju atbalsta arī galvenais pilsētas arhitekts. Ja apbūve uz Daugavas tiks attīstīta, vispirms būs nepieciešams konkurss arhitektiem. J.Dripe  saka, ka viņu interesē ne tik daudz nomas noteikumi uzņēmumiem, jo tas esot nākamais solis, bet konkurss par koncepciju, kādai jāizskatās Daugavmalai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas