Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem vētras laikā

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem vētras laikā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pašvaldība norāda, ka gaidāma viena no stiprākajām vētrām pēdējo gadu laikā. Sagaidāms, ka vislielāko spēku tā sasniegs dienas vidū un pēcpusdienā.

Rīgā prognozētas vēja brāzmas esot līdz 33 metriem sekundē. Stiprā vēja ietekmē varot lūzt koki, iedzīvotājiem jāuzmanās arī no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami elektroapgādes traucējumi un citi postījumi. 

Iedzīvotāji aicināti uzturēties iekštelpās un bez īpašas vajadzības ārā nedoties.

Pēc meteorologu prognozēm spēcīgākās vēja brāzmas galvaspilsētu var sasniegt pēcpusdienā, kad no mācību iestādēm mājās atgriezīsies lielākā daļa skolēnu. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicinājis pedagogus brīdināt audzēkņus, ka, dodoties mājup, ir jābūt īpaši piesardzīgiem.

Pirmsskolu pedagogi aicināti atturēties no bērnu aktivitāšu organizēšanas un pastaigām ārā. Tāpat norādīts atturēties no interešu izglītības nodarbību organizēšanas ārpus telpām. Savukārt mazāko skolēnu vecāki aicināti, ja tas ir iespējams, sagaidīt bērnus pie skolas.

Spēcīgā vēja dēļ celsies ūdens līmenis Rīgas līča dienvidos un Daugavas grīvā, tāpēc spēkā arī dzeltenais brīdinājums par iespējamu zemāko vietu applūšanu Rīgā. Brīvdienās pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes speciālisti sekoja līdzi ūdens līmeņa izmaiņām Rīgas ūdenstilpēs. Piektdien bija vērojams ūdens līmeņa kāpums. 

Policija turpina monitorēt situāciju, un ir sagatavots nepieciešamais ekipējums gadījumā, ja nāksies veikt iedzīvotāju evakuāciju vai sniegt citu palīdzību.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina savlaicīgi nostiprināt vai telpās novietot vieglus priekšmetus, kas atrodas uz ēku balkoniem vai pagalmā, kā arī neatstāt vaļā namu logus. Iedzīvotāji aicināti parūpēties par saviem mājdzīvniekiem un neatstāt tos ārā.

VUGD iesaka arī nenovietot savas automašīnas zem, piemēram, atsevišķi augošiem kokiem, celtniecības sastatnēm, reklāmas stendiem vai elektropārvades līnijām.

Ja stiprais vējš radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas