Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Rīgas restorāni gavēņa laikā piedāvā speciālu ēdienkarti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
iesmaidu
i
Iesmaidu par katoļu.lv gavēņa ēdienu ar - saldo krējumu. Īpaši pēc gavēņa neizklausās. Saldais krējums ir tāda kā maza izvirtībiņa, ne? un vēl tās grauzdētās sēklas un vārīšana buljonā un atkal vārīšana... Kur te tā vienkāršība un gavēņa askētisms, dārgie katoļi? Nu, ja gavēnis formāli ir tikai gaļas neēšana, tad jau viss ok...
nu ja
n
1) Klasiskais gavēņa stils prasa IETAUPĪJUMUS no tā, ka neēd tik daudz un tik dārgi - ZIEDOT NABAGIEM - LABDARĪBAI! 2) Gavēnis ir pirmkārt garīgās dzīves norise - galvenais ir GRĒKU NOŽĒLA, un tikai pēc tam atturība ēšanā, bet visvairāk - atturība no uzdzīves, nevajadzīgiem pirkumiem un čatošanas, komentāriem un lamāšanas internetā :)
atgādinu
a
Cienītā Jaroša, gavēni ievēro netikai Jūsu ''krievu tautības klienti", gavēni ievēro ļoti daudzi dažādu tautību kristieši. Latvijas atkīvākie gavētāji, arī padomju laikos, ir katoļi.
Benita
B
Tie, kas gatavo mājās, garšīgas gavēņa ēdienu receptes var atrast katoļu Baznīcas oficiālajā mājas lapā katolis.lv Lūk, dažas no tām: # Pelnu dienas maltīte. Rupjmaizi sagriež kubiciņos un aplej ar linsēklu eļļu. Pasniedz māla traukā. (Iesaka: Nabadzīgā bērna Jēzus māsas) # Ķirbju biezeņzupa Jelgavas gaumē. Ķirbi, sīpolu un burkānu nomizo, sagriež kubiņos un atsevišķi apcep. Tad visu samaisa kopā, pielej buljonu un vāra 20 min. Pēc tam pielej klāt saldo krējumu, garšvielas un atkal uzvāra. Pasniedz ar grauzdiņiem, zaļumiem un grauzdētām ķirbju sēklām. (Ina, Jelgavas diecēzes bīskapa un kūrijas pavāre) # Veģetārā zupa. Katlā apcep kubiciņos sagrieztus kāpostus un burkānus, pārlej ar ūdeni, uzvāra; tad pieliek tāpat sagrieztus kartupeļus, pieber sāli. Beigās pievieno auzu pārslas un diedzētus rudzu graudus. (Sandijs, Rīgas arhibīskapa un kūrijas pavārs) Labu apetīti!
lielā diena
l
biju double cofee, tie jau nu gan nav gavēņa ēdieni, drīzāk tādi veģetāri našķi! gavēnis ir askētisms un vienkāršība!
Restorāns
R
Cienījamie klienti, mūsu bezgaļas gavēņa ēdieni ir ļoti garšīgi, barojoši un kvalitatīvi, jo tie ir taisīti uz vislabāko gaļas buljonu bāzes. :) Apsveicama tradīcija, bet reāli pirmajiem diviem autoriem dziļa taisnība.
Pie
P
tam, ne tikai no gaļas, bet no ēdiena ...vispār...
eddy
e
Lielākajai Latvijas iedzīvotāju daļai jau pāris gadus ir gavēnis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas