Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas satiksme 2012.gadu noslēgs ar aptuveni 3,5 miljonu latu zaudējumiem

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" 2012.gadu plāno noslēgt ar 3,5 miljonu latu zaudējumiem, atklāj uzņēmuma vadītājs Leons Bemhens.

Kā ziņots, "Rīgas satiksmes" budžets 2012.gadā sākotnēji tika plānots ar 12,7 miljonu latu iztrūkumu, bet Rīgas dome trīs budžeta grozījumos piešķīra papildus dotācijās 10,26 miljonus latu.

Intervijā ziņu aģentūrai LETA Bemhens pastāstīja: "Nekas daudz nav mainījies salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Galvenais mūsu gadījumā ir nodrošināt pozitīvu naudas plūsmu, ko mēs joprojām reāli varam izdarīt un plānojam izdarīt 2013.gadā." Vienlaikus viņš norādīja, ka pašvaldības dotācija "Rīgas satiksmei" arī 2013.gadā apstiprināta ar teju 13 miljonu latu iztrūkumu.

Kaut arī "Rīgas satiksmes" budžetā visu laiku ir iztrūkums, pie uzņēmuma apgrozījuma ap 106 miljoniem latu gadā arī šogad trūkstošie miljoni veido 3 līdz 4 % no kopējā finansējuma. Bemhens norādīja, ka naudas plūsma "Rīgas satiksmē" joprojām ir pozitīva un būs pozitīva, līdz ar to neesot nekāda satraukuma par to, vai uzņēmums spēs vai nespēs pildīt saistības.

"Ja runājam par peļņu un zaudējumiem, tā ir grāmatvedības lieta. Naudas plūsma ir reālie darījumi un reālie ieņēmumi. Respektīvi, mēs nevienu brīdi neesam iztērējuši vairāk, nekā saņemam. Ja mēs tērētu vairāk, naudas plūsma būtu negatīva un mēs vairs nevarētu veikt maksājumus, - tad būtu jāņem kādi ārējie finansējumi, tā saucamie īstermiņa aizdevumi, kas ir pilnīgi garām," skaidroja Bemhens.

Zaudējumos aprēķinātā summa esot amortizācijas atskaitījumi, kuri tiek pilnībā uzskaitīti, bet ne pilnībā uzkrāti. "Tos mēs savukārt sedzam ar piesaistītiem kredītiem pamatlīdzekļu iegādei. Tie ir arī atsevišķu iekārtu amortizācijas atskaitījumi, kas nav ritošais sastāvs, kurām mēs pagarinām kalpošanas laiku. Piemēram, presei kalpošanas laiks ir 20 gadu, bet tā ir labā tehniskā stāvoklī un mēs turpinām to ekspluatēt. Līdz ar to mēs to it kā esam amortizējuši, it kā vajadzētu atjaunot, bet mēs to pārcenojam un turpinām izmantot. Tās ir grāmatvedības nianses, kas uz uzņēmuma darbību neatstāj iespaidu," sacīja Bemhens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas