Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

"Rīgas satiksmei" dod 10 dienas šoferu kontroles uzlabošanai; PS un JL prasa atlaist Bemhenu

Pēc traģiskās 23.maršruta autobusa avārijas un policijas ekspertīžu rezultātiem, kas parāda, ka šoferis bija smagā alkohola reibumā, Rīgas mērs Nils Ušakovs uzdevis _Rīgas satiksmei _pastiprināti kontrolēt vadītājus. Mērs uzskata, ka autovadītāju pārbaudes jāveic ne tikai pirms brauciena, bet arī brauciena vidū vai beigās, turklāt tām ir jābūt biežām.

Medijos jau izskanēja - arī šajā nelaimīgajā gadījumā ap plkst.13 pirms darba laika sākuma tika pārbaudīts, vai vadītājs nav alkohola reibumā. Avārija notika pirms deviņiem vakarā. Tajā dzīvību zaudēja autobusa vadītājs un divas pasažieres."Šādas situācijas nedrīkst pieļaut, tas ir nepieļaujami, ka autovadītājs dzērumā ved pasažierus, tādēļ_ Rīgas satiksmes_ vadībai ir uzdots veikt pastiprinātas kontroles," Rīgas mēra viedokli portālam_ Diena.lv_ pauda viņa preses sekretāre Anna Kononova.

Rīgas satiksmes vadībai uzdots desmit dienu laikā izstrādāt plānu, kā pastiprināt autovadītāju kontroli uz līnijām, lai nepieļautu iespēju, ka pie sabiedriskā transporta līdzekļa stūres atrodas autovadītāji alkohola vai narkotiku reibumā.

Savukārt partijas Pilsoniskā savienība un Jaunais laiks (JL) Rīgas domes (RD) frakcijas uzskata, ka no amata ir jāatbrīvo uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens un uzņēmuma valde. Abu frakciju deputāti uzskata, ka pēdējā laikā uzņēmums Rīgas satiksme nav spējis nodrošināt iekšējo kontroli, efektīvu darbību, nav spējis novērst apdraudējumu sabiedriskā transporta lietotāju veselībai un dzīvībai, par  ko liecina "gan negadījums ar bērniem, kas smagi cieta, izšļācoties ugunsdzēšamā aparāta saturam autobusā, gan konflikti ar biļešu kontrolieriem, gan autobusa avārija". Tāpat partijas piesauc Valsts kontroles atzinumu par e-talona ieviešanu. Vēstule ar prasību tiks nosūtīta N.Ušakovam.

Rīgas mērs pašlaik jautājumu par L.Bemhena atbrīvošanu no amata neizskata.

Savukārt Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis Dienai stāsta, ka šorīt jau izveidota komisija, kura apspriedīs labākos risinājums par kontroļu pastiprināšanu. Viņš arī norāda, ka jau tagad uzņēmums mēdzot veikt izlases pārbaudes braucienu laikā, kad pārbauda, vai autobusu šoferi nav lietojuši alkoholu. "Piemēram, kad ienāk kādi signāli no pasažieriem," saka V.Zaķis. Ikreiz pirms brauciena šoferim ir jāsaņem narkologa atzinums par 0,00 promilēm.

(pievienota 4. un 5.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas