Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgas-Stokholmas prāmis nesis divu miljonu eiro zaudējumus

Kuģniecības kompānijas Tallink pagājušā finanšu gada dati liecina, ka Rīgas-Stokholmas maršruts nesis divus miljonus eiro (1,4 miljonus latu) zaudējumus, vienlaikus kompānijas vadība plāno šajā maršrutā "peļņu gūt drīz", LETA Video un biznesa portālam Nozare.lv norāda Tallink viceprezidents Andress Hunts.

Viņš uzsver, ka solis no diviem miljoniem eiro zaudējumu līdz peļņai nav tik liels, tomēr Rīgai "zināms darbs ir jāiegulda", infrastruktūra ir jāattīsta, lai zviedru tūristiem tas būtu pievilcīgs galamērķis, kurp doties.Hunts norāda, ka nepieciešams sasniegt noteiktu pasažieru daudzumu un palielināt ieņēmumus, tikai tad Rīga-Stokholma maršrutā varēs runāt par peļņu. "Es nevaru neko apsolīt, tomēr, ja attīstība turpināsies un pasažieru skaits pieaugs, varam cerēt, ka peļņu gūsim drīz," prognozē "Tallink" pārstāvis.Hunts arī skaidro, ka, palielinot tirgus daļu, "Tallink" cenšas piesaistīt arī lietuviešus, lai viņi no Rīgas dotos kruīza braucienā uz Stokholmu un pavadītu savas brīvdienas uz klāja. "Attālums no Lietuvas uz Rīgu nav liels, un tas paver iespēju ceļot uz Stokholmu. Protams, lietuvieši var braukt arī ar automašīnām un turpināt savus brīvdienu ceļojumus," uzsver "Tallink" pārstāvis.Viņš atzīst, ka kompānijas biznesa plānos nebija paredzēta tāda ekonomiskā situācija kā pagājušajos divos gados. "Tas bija sarežģīts laiks. Tas, kas notika ekonomikā, ietekmēja mūsu uzņēmējdarbību. Ja vadāmies no pieredzes, kas gūta citos maršrutos, šis bizness nenes ātru peļņu," uzvser Hunts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas