Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rosina atsaukt RD pārstāvjus no Rīgas brīvostas valdes

Partijas Vienotība Rīgas domes frakcijas deputāti savākuši parakstus par ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai lemtu par četru Rīgas domes valdes locekļu atsaukšanu no Rīgas brīvostas valdes. Vienotības deputāti uzskata, ka Rīgas domes locekļi rīkojušies neprofesionāli.

Kā uzsver Vienotība, līdz šim brīdim no pašvaldības pārstāvjiem ostas valdē – Nila Ušakova (SC),  Andra Amerika (GKR), Mihaila Kameņecka (SC) un Vadima Jerošenko (SC) -  nav sekojusi rīcība, kas paskaidrotu un attaisnotu viņu lēmumu balsot pret Rīgas brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova atstādināšanu no amata pēc Valsts kontroles (VK) revīzijā konstatētajām nelikumībām ostā vairāk kā 41 miljonu latu apmērā.

"Ar šo balsojumu Rīgas domes pārstāvji Rīgas brīvostas valdē ļoti skaidri pateica, ka nekādā veidā nepārstāv pašvaldības intereses ostā, neveicina tajā labu pārvaldību un necenšas novērst miljonu nelietderīgu tērēšanu. Vienotībai nav pieņemams, ka Andris Ameriks un Nils Ušakovs vieglprātīgi izturas pret revīzijas ziņojumu, tādā veidā pieverot acis uz Loginova ilgstoši pieļautajiem pārkāpumiem. Nedrīkst pieļaut, ka atsevišķu politiķu personīgo interešu dēļ VK ziņojums paliek atvilknē un pārklājas ar putekļiem. Rīgas domes pārstāvji ostā ar savu slikto darbu ir zaudējuši valsts un sabiedrības uzticību, līdz ar to jālemj par viņu atbilstību veikt uzticētos pienākumus," sacīja partijas Vienotība Rīgas domes deputāts Juris Viņķelis.

Vienotība uzskata, ka VK revīzijā konstatētās nelikumības bija pietiekams iemesls, lai Logonivs zaudētu amatu. Arī Valsts policijas uzsāktais kriminālprocess par iespējamām nelikumībām Rīgas brīvostā ir signāls, ka pārkāpumi ir nopietni un par tiem ir nekavējoties jāatbild. Iesniegumu parakstījuši arī biedrības Demokrātiskie patrioti frakcijas deputāti.

Kā ziņots, VK revīzijā secināts, ka Rīgas brīvostas pārvaldes finanšu līdzekļi 595 000 latu apmērā nelikumīgi tērēti gan darba samaksas noteikumiem neatbilstošām prēmijām, dāvanām un veselības apdrošināšanai valdes locekļiem, gan kļūdaini aprēķinātiem pabalstiem, atvaļinājuma naudai un darba nespējas lapas naudai.

Jau vēstīts, ka Rīgas brīvostas valdes ārkārtas sēdē četri valsti pārstāvošie valdes locekļi nobalsoja par brīvostas pārvaldnieka Loginova atstādināšanu no amata, savukārt visi četri pašvaldību pārstāvošie valdes locekļi balsoja pret Loginova atlaišanu, tādēļ brīvostas pārvaldnieks no amata netika atbrīvots.

Valsts policija pēc VK materiālu izvērtēšanas nolēma sākt kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām Rīgas brīvostā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas