Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Saeimas komisija noraida opozīcijas priekšlikumus samazināt PVN apkurei un pārtikai

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, vērtējot priekšlikumu grozījumiem Pievienotās vērtības nodokļa likumā, noraidīja Zaļo un zemnieku (ZZS) savienības un arī politiskās apvienības Saskaņas centrs (SC) priekšlikumu samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) apkurei.

ZZS priekšlikums paredzēja līdz 5% samazināt PVN siltumenerģijas piegādei, ja tās faktiskais patērētājs ir iedzīvotājs, kas pērk un patērē siltumenerģiju mājsaimniecības vajadzībām.

Savukārt deputāts Ivars Zariņš (SC) rosināja līdz 2015.gadam piemērot 5% PVN likmi siltumenerģijas piegādei, ja tās faktiskais patērētājs ir iedzīvotājs, kas pērk un patērē siltumenerģiju mājsaimniecības vajadzībām. Abus šos priekšlikumus komisija noraidīja.

Komisija arī neatbalstīja ZZS priekšlikumu līdz 12% samazināt PVN likmi pārtikas produktiem: maizei, nepārstrādātai gaļai un zivīm, piena pamatproduktiem, olām, svaigiem augļiem un dārzeņiem.

Likumprojektu Saeimas plenārsēdē paredzēts izskatīt ceturtdien, 24.janvārī.

Kā ziņots, 17.janvārī Saeimas deputāti noraidīja politiskās apvienības SC frakcijas sagatavotos grozījumus, kas paredz samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi no 12% uz 5% iedzīvotājiem, kuri pērk un patērē siltumenerģiju mājsaimniecības vajadzībām.

Jau ziņots, ka arī portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu apkurei, liecina informācija portālā.

Jau vēstīts, ka pērn novembra sākumā Saeimā atbalstu neguva Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas izstrādāti grozījumi likumā "Par pievienotās vērtības nodokli", kas paredzēja siltumenerģijas piegādēm iedzīvotājiem piemērot PVN samazināto likmi 5% apmērā.

Šajā dienā pie parlamenta bija pulcējušies arī vairāki simti cilvēku, kuri aicināja Saeimu samazināt PVN likmi siltumapgādei. Viņu vidū bija arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas