Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sākti Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas un labiekārtošanas darbi

Šonedēļ Ģertrūdes ielas posmā no Krišjāņa Barona līdz Brīvības ielai sākti seguma atjaunošanas darbi, kurus plānots pabeigt šī gada rudenī, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Darbu noslēguma posmā sekos ielas labiekārtošana, izvietojot soliņus un velosipēdu novietnes, ka arī tiks veikta ielas apzaļumošanu.

Projekta mērķis ir atjaunot ielas segumu, saglabājot tās kultūrvēsturisko veidolu, un veikt satiksmes drošības uzlabošanas pasākumus.

Ģertrūdes ielas krustojumos ar Tērbatas ielu un Akas ielu ierīkos izceltas gājēju šķērsošanas vietas. Tāpat ielas krustojuma zonās izvietotās gājēju pārejas pie Krišjāņa Barona ielas un Brīvības ielas paredzēts izbūvēt vienā līmenī ar ietvi.

Pēc darbu pabeigšanas maksimālais braukšanas ātrums būs 30 kilometri stundā.

Kā aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā, darbus veic SIA "RERE Vide". Līguma kopējā summa ir 1 368 418 eiro.

Pašvaldība aicina autovadītājus ņemt vērā, ka līdz septembra beigām transportlīdzekļu satiksme Ģertrūdes ielas posmā no Krišjāņa Barona līdz Brīvības ielai ir slēgta.

Kā ziņots, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) iepriekš pauda, ka ir dusmīgs par ilgstoši remonta stadijā esošās Ģertrūdes ielas nesavešanu kārtībā, lai gan vienlaikus saprot, ka tam ir arī objektīvi iemesli.

TV3 raidījumam "Nekā personīga" Staķis iepriekš sacīja, ka Ģertrūdes ielu bija iespējams ātrāk savest kārtībā, bet darbi sākti novēloti - tikai pēc viņa tieša rīkojuma.

Sākotnēji bija plānots, ka 2021.gada būvniecības sezonas sākumā Ģertrūdes ielā tiks veikts ielas inženierkomunikāciju remonts, bet pēc tam - publiskās ārtelpas kvalitātes uzlabošanas darbi, kuru gaitā tiktu iestādīti koki un atsevišķās vietās bruģis tiktu aizstāts ar granīta plātnēm, tomēr projekta izstrādi kavēja Nacionālā Kultūras mantojumu pārvaldes iebildumi.

Nacionālās Kultūras mantojuma pārvaldes Arhitektūras un mākslas daļas vadītāja Anna Ancāne skaidroja, ka Ģertrūdes iela atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā, kas ir pilsētbūvniecības piemineklis valsts nozīmes un arī UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, tāpēc Nacionālā Kultūras mantojuma pārvalde ir pievērsusi īpašu uzmanību veidam, kā tiek risināts Ģertrūdes ielas labiekārtojums.

Kā vēstīja raidījums, kavēšanās notikusi arī citu iemeslu dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas