Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Septembrī piketēs pret nelegālo pārvadātāju darbošanos

Rīgas mikroautobusu satiksme 5.septembrī pretī Saeimas ēkai organizēs piketu, lai pievērstu uzmanību problēmām pasažieru pārvadājumu nozarē un pieprasītu sakārtot normatīvos aktus, lai novērstu nelegālos pārvadājumus, ziņo Latvijas Televīzija.

Piketā piedalīsies pārvadātāji ne tikai no Rīgas, bet arī no Bauskas, Alūksnes, Saldus un citām pilsētām. Plānots, ka protesta akcijā piedalīsies ap 100 cilvēku, tostarp Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas un citu organizāciju biedri.

Jau ziņots, ka Rīgas ielās turpinās klusa cīņa starp SIA Rīgas mikroautobusu satiksme, kas uzvarēja iepirkuma konkursā un ieguva monopoltiesības uz pasažieru pārvadājumiem mikroautobusos, un līdzšinējiem pārvadātājiem. Liela daļa firmu, kas agrāk brauca konkrētos maršrutos, tagad turpina strādāt kā neregulārie pārvadātāji un uzsver, ka dara to likumīgi. Rīgas mikroautobusu satiksme vadība tam gan nepiekrīt.

Lai sakārtotu taksometru un maršrutu taksometru darbību Rīgā, ir pieņemts lēmums veikt radikālas darbības, iepriekš Latvijas Radio sacīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pienākumu izpildītājs Krišjānis Peters.

"Taksometru kari - tas neapšaubāmi nav normāli. Rīgas domes vadības līmenī ir pieņemts stingrs lēmums cīnīties ar šīm problēmām. Šeit ir jautājums, ka mums būs jāpiesaista VID, gan citas struktūras. Esam sākuši darīt šajā virzienā. Pavisam drīz būs labi redzami rezultāti," sacīja K.Peters. Viņš solīja, ka problēmu risināšanai "pieies radoši". Viņš gan norādīja, ka nevēlas nevienam draudēt, viss noritēs likuma ietvaros. "Kādi? Redziet, piemēram, ja tiešām šoferis apgalvo, ka dodas uz kafejnīcu vai bāru, tad lūgsim VID aprozījuma datus - vai tiešām katru dienu pilniem autobusiem tiek vesti cilvēki uz ēdināšanas punktu," skaidroja K.Peters.

Viņš arī minēja, ka šobrīd ir reģistrēti 1 300 taksometri. Lielākoties tie noformēti kā mikrouzņēmumi. "Lielie uzņēmumi uz rokas pirkstiem saskaitāmi," sacīja K.Peters.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas