Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Skolām nav skaidrs, kā uz futbola laukuma ierīkot slidotavu

Lai gan Rīgas dome trešdien izplatīja informāciju, ka vairākas Rīgas skolas vēlas un patlaban jau veicot priekšdarbus slidotavu ierīkošanai to teritorijās, Diena.lv aptaujāto mācību iestāžu vadītāji pauž neskaidrību par to izveidi un uzturēšanu. 

“Pēdējā saruna ar domi bija septembrī,” portālam Diena.lv saka Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas direktore Ineta Rudzīte, kuras vadītā iestāde bija minēta kā viena no slidotavas izveidei piekritušajām. Viņa priecātos sniegt šādu iespēju saviem skolēniem, tomēr neesot skaidrs, kā un kurš to tehnoloģiski nodrošinās. “Es nevaru likt sporta skolotājam, lai viņš ar ūdens spaiņiem nēsājas uz sporta laukumu,” saka I.Rudzīte. Skolai trūkst resursu laukuma uzturēšanai, tādēļ no domes puses varētu būt viens cilvēks, kurš uzturētu vienā apkaimē esošās slidotavas, min skolas direktore. 

Savukārt pamatskolas Rīdze direktore Antra Žukovska ir nobažījusies, ka jaunais futbola laukuma segums varētu tikt sabojāts. “Priecājamies, ka bērniem būs iespēja slidot, tikai nezinām, kā tehnoloģiski pareizi tas jādara,” saka direktore. Slidotava būtu ieguvums gan pašu bērniem, kuri līdz šim devās slidot uz “Volvo” halli, gan blakus esošo mācību iestāžu skolēniem. Tomēr neatrisināts ir arī jautājums, kurš pieskatīs bērnus līdz plkst.22 vakarā, kad slēgsies slidotava. Par ledus uzturēšanu bažu gan neesot, jo to varēs darīt gan sētnieks, gan paši skolēni. 

Pie Pļavnieku ģimnāzijas, kuru RD minējusi slidotavas tīkotāju sarakstā, jau vairākus gadus ir kādas firmas uzturēta slidotava, saka direktora vietniece audzināšanas jautājumos Iluta Dalbiņa. Ģimnāzija arī neesot to 35 iestāžu vidū, kurām šovasar ierīkoti mākslīgā seguma futbola laukumi, teic I.Dalbiņa. 

Tāpat Grīzņkalna skeitparks, kuru RD norādījusi kā mācību iestādi ar vēlmi ierīkot slidotavu, pēc kādas personas pašiniciatīvas to izveidojis jau iepriekšējās ziemās. “Mums ir cilvēks, kas ar to nodarbojas un ir atbildīgs par to,” portālam Diena.lv teic, Avantis projektu vadītāja, skeitparka radītāja Sanda Brūna. Viņa piebilst, ka domes finansējums slidotavas uzturēšanai netiek saņemts. 

RD Īpašuma departamenta pārstāve Liene Pētersone apgalvo, ka ledus kārta jauno segumu nesabojās. Departaments esot apspriedies ar mākslīgo segumu ražotāju, kurš apstiprinājis, ka slidotava futbola laukumam nekaitēs. „Tāda prakse ir arī daudzās citās valstīs,” teic  L.Pētersone. 

Rīgas domes izplatītajā informācijā apgalvots: “Vairākas Rīgas izglītības iestādes veic priekšdarbus, lai varētu ierīkot slidotavas. Tās var ierīkot uz mākslīgā seguma futbola laukumiem, kas šovasar tika ieveidoti pie 35 Rīgas skolām. Vēlmi, ierīkot slidotavu, jau paudusi Pļavnieku ģimnāzija, Bērnu un jaunatnes centrs "Laimīte", Grīziņkalna skeitparks, pamatskola "Rīdze", Rīgas Centra Humanitārā vidusskola, Jaunciema pamatskola”.  





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas