Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sniega tīrīšanas darbi Rīgā turpināsies arī nakts stundās

Šodien Rīgas tiltu, kā arī maģistrālo ielu un sabiedriskā transporta maršrutu tīrīšana un apstrāde ir veikta jau četras reizes, tomēr ilgstošas un intensīvas snigšanas laikā sniega sanesumi uz brauktuvēm veidojas ļoti ātri, tostarp īsi pēc to tīrīšanas, kas liek sniega tīrīšanas darbus galvaspilsētā turpināt arī nakts stundās, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību vadītājs Austris Keišs.

Visas 50 ziemas uzturēšanas tehnikas vienības turpinās strādāt ar pilnu jaudu arī naktī uz trešdienu.

SIA Rīgas satiksme dati liecina, ka sestdienas vakarā laikapstākļu dēļ veidojās arī sabiedriskā transporta kustības nobīdes.

Kopumā autobusi kavējumi plkst.20 bija līdz 10 minūtēm, kamēr 50., 43., un 21. autobuss kavējās līdz 24 minūtēm, 56. un 48. autobuss līdz 15 minūtēm, 22. autobuss - līdz 20 minūtēm. Trolejbusu kavējumi ir līdz 10 minūtēm, bet 4.trolejbuss kavējās aptuveni 25 minūtes, savukārt tramvajiem būtisku kavējumu nav.

Spēcīgas snigšanas laikā prioritāri tiek tīrītas maģistrālās ielas, tilti, pārvadi un ielas, kur kursē sabiedriskais transports, tādēļ īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz mazākas nozīmes jeb rajona ielām. Sniegputeņa laikā galvenais uzdevums ir nodrošināt ielu caurbraukšanu, savukārt pilnībā maģistrālajām ielām no sniega jābūt attīrītām trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām.

Ja mierīgas snigšanas laikā sniega tīrīšana galvaspilsētas ielās optimāla rezultāta iegūšanai tiek veikta vienu reizi dienā - uzreiz pēc snigšanas beigām, tad šodien maģistrālās ielas un sabiedriskā transporta līnijas tika tīrītas četras reizes, kā arī darbi turpināsies arī nakts stundās.

Tiek aicināts transportlīdzekļu vadītājiem sniegputeņa laikā ievērot īpašu piesardzību, savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. Savukārt sabiedriskā transporta pasažieriem jārēķinās, ka var veidoties autobusu, trolejbusu un tramvaju kustības novirzīšanās no grafika.

Sekojot meteorologu prognozēm, ziemas uzturēšanas tehnika turpinās strādāt ar pilnu jaudu līdz sniegputenis norims.

Satiksmes departaments aicina turpmākajās dienās arī ziņot Satiksmes vadības centram (SVC) uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80003600 gan par bedru un lielu peļķu veidošanos, gan arī vietām, kur ir nepieciešama sniega tīrīšana. Pēc zvana saņemšanas uz attiecīgo vietu operatīvi tiks nosūtīti ielu uzturēšanas dienesti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas